15/11/2019 05:50:35

Δούρου: Να αναλάβει η Περιφέρεια την κατεδάφιση αυθαιρέτων

Δούρου: Να αναλάβει η Περιφέρεια την κατεδάφιση αυθαιρέτων - Media

 

Για ασπίδα «απέναντι στους θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού, που θέλουν να μετατρέψουν την Περιφέρεια Αττικής σε… ιδιωτική κλινική και να προσφέρουν ευεξία για όλους» έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο debate που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Blue Sky» μεταξύ των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως είπεε η κ. Δούρου, την ευθύνη κατεδάφισης των αυθαιρέτων πρέπει να αναλάβει η περιφέρεια.

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους πολίτες της Αττικής, σύμφωνα με το οποίο δεν θα ταυτιστώ με το χθες, τα λάθη του παρελθόντος και δεν θα κοιτάξω να ‘αποδράσω’ με την πρώτη ευκαιρία από την Αυτοδιοίκηση. Ήρθα για να μείνω», πρόσθεσε η ίδια.

Η περιφερειάρχης, αφού επισήμανε ότι δεν προσεγγίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση συγκυριακά, ανέδειξε σε αδρές γραμμές το έργο της θητείας της, τονίζοντας παράλληλα ότι οι συνυποψήφιοί της δεν παρουσιάζουν τις προγραμματικές τους θέσεις για την Αττική, παρά μόνο κάνουν γενικόλογες κριτικές στη σημερινή διοίκηση με fake news και παραπληροφόρηση.

Η περιφερειάρχης δήλωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής ζητά να αναλάβει την ευθύνη της κατεδάφισης των αυθαιρέτων, απευθύνοντας μάλιστα το σχετικό ερώτημα προς τους συνυποψηφίους τους, το οποίο έμεινε αναπάντητο – γεγονός που επισήμανε η Περιφερειάρχης, εξηγώντας ότι φοβούνται το πολιτικό κόστος.

Η ίδια αναφέρθηκε στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής, στα κρίσιμα έργα υποδομής, στα αναπτυξιακά έργα, την υψηλή απορροφητικότητα της Αττικής, στη νέα πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση, στις σχέσεις με τους Δήμους ενώ αναφερόμενη στην εφαρμογή της απλής αναλογικής, είπε ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε την ανόθευτη έκφραση των πολιτών».

«Προασπίζομαι τη διοίκηση, τους υπαλλήλους και την αίσθηση της αξιοπρέπειας που πρέπει να κυριαρχεί στον δημόσιο βίο», κατέληξε η Ρένα Δούρου, καλώντας τους πολίτες «να προσέλθουν στις κάλπες για να μην μπει τέλος στο έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και 4.5 χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.