16/10/2019 16:55:50

Γεροβασίλη: Τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια

 Γεροβασίλη: Τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια - Media

 

«Είναι μια κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ακροδεξιές δυνάμεις, δυνάμεις ναζιστικές στην Ευρώπη, έχουμε δει να αυξάνονται. Οι πολιτικές που έφεραν εδώ τα πράγματα είναι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν από τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και τις σοσιαλιστικές δυνάμεις που ακολούθησαν αυτό το μοντέλο» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, από το γεφύρι της Πλάκας, στα Τζουμέρκα της Ηπείρου, όπου ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών αναστήλωσης.

Σύμφωνα με την υπουργό, «σήμερα οι ευρωπαϊκές εκλογές έχουν κρισιμότητα ιδιαίτερη. Απαιτούν την ενεργή συμμετοχή όλων μας και κυρίως των νέων, με δεδομένο ότι αυτή η πορεία πρέπει να ανακοπεί. Η Ευρώπη πρέπει να κινείται με αξίες την αρχή της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, του κοινωνικού κράτους και να αναστρέψουμε αυτή την πορεία, κι αυτό είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη των πολλών».

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υφίσταται πίεση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση για δύο λόγους: Ο πρώτος εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης που παραλάβαμε, με μία χώρα που έπρεπε να ανασυνταχθεί από τα συντρίμμια της και δεν ήταν δική μας η κυβέρνηση που το προκάλεσε. Η δική μας, όμως, κυβέρνηση, είναι αυτή που έβγαλε την χώρα από εκεί και σήμερα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον αισιόδοξα. Υπάρχουν προβλήματα που δεν λύθηκαν, ωστόσο τα μνημόνια τελείωσαν με την κοινωνία όρθια».

Η υπουργός σημείωσε πως «όποτε βρισκόμαστε σε αυτόν τον τόπο, αναμετριόμαστε με την ιστορία. Σήμερα είναι 52 χρόνια από τη μαύρη νύχτα της Δικτατορίας. Σήμερα σε αυτόν εδώ τον τόπο ξανακτίζουμε από την αρχή μετά την καταστροφή που έγινε το 2015 το γεφύρι της Πλάκας. Στον τόπο αυτόν έγινε η ιστορική συμφωνία των αντιστασιακών οργανώσεων στην κατοχή κι εκφράστηκε η αντίθεση στη δοσίλογη κυβέρνηση Ράλλη. Όλα αυτά συμβολίζουν ότι έχουμε μπει σε μία νέα περίοδο και πρέπει πρώτα από όλα να αντισταθούμε στον φασισμό. Να μην υπάρξει ψήφος που θα πέσει στο ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής» είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.