search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:57
MENU CLOSE

Τι είναι η «σαπωνοποίηση» και πώς φτάνει σε αυτή την κατάσταση το ανθρώπινο σώμα

22.04.2019 13:23
Τι είναι η «σαπωνοποίηση» και πώς φτάνει σε αυτή την κατάσταση το ανθρώπινο σώμα - Media

 

Φρίκη σε Κύπρο και Ελλάδα προκαλούν τα όσα αποκαλύπτει η αστυνομική έρευνα στη μεγαλόνησο, μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Marry Rose, από τις Φιλιππίνες, σε φρεάτιο σε μεταλλείο στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, το πτώμα εντοπίστηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Η ιατροδικαστική επιστήμη ορίζει την σαπωνοποίηση, ως την κατάσταση κατά την οποία το λίπος μεταβάλλεται σε σαπωνοκηρώδη μάζα με χαρακτηριστική ταγγή (άσχημη) οσμή. Για να φτάσει ένα ανθρώπινο σώμα σε αυτή την κατάσταση, η ιατροδικαστική λέει πως χρειάζεται απαραίτητα υγρασία και χρόνος 2-3 μηνών.

Μετά την ανεύρεση το απόγευμα του Σαββάτου και δεύτερου πτώματος στο φρεάτιο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προσήχθη εκ νέου χθες ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, που τελεί, ήδη, υπό οκταήμερη κράτηση, καθώς παραδέχθηκε το φόνο της Mary Rose καθώς και ακόμα ένα φόνο, αυτό της Αριάν.

Ενώπιον του Δικαστηρίου ο 35χρονος, ομολόγησε ότι γνώρισε την Arian, όπως αποκάλεσε την άτυχη γυναίκα, μέσω σελίδας γνωριμιών, είχε μαζί της ερωτική επαφή και ακολούθως την έπνιξε. Στη συνέχεια, είπε, την έδεσε και την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Το Δικαστήριο διέταξε την εξαήμερη κράτηση του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:57