search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:48
MENU CLOSE

Η INTERAMERICAN χορηγός του Παγκόσμιου Συμποσίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους

22.04.2019 13:43
Ναύπλιο: Από τις 26 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου η ετήσια Έκθεση Βιβλίου - Media
 
Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της για την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδος και την ανάγκη να διαμορφώσουν οι νέοι, από τις μαθητικές ηλικίες, αντίληψη της σημασίας του πολιτισμού για την κοινωνική ευημερία και πρόοδο, υποστήριξε χορηγικά το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2019. Στο Συμπόσιο συμμετείχαν, συνολικά, 180 μαθητές και καθηγητές σχολείων από 14 χώρες (Ανδόρρα, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Μάλτα, Ομάν, Ουγγαρία, Ρωσία, Σλοβενία, Τουρκία). Η εταιρεία προσέφερε την ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης στους οργανωτές έναντι των μαθητών και ανέλαβε την κάλυψη ενδεχομένων αναγκών για Πρώτες Βοήθειες κατά τη διάρκειά των εκδηλώσεων, υποστηρίζοντας την παρουσία εξειδικευμένων μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), με την οποία η INTERAMERICAN συνεργάζεται σταθερά.
 
Το Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους, που εξελίσσεται σε ετήσιο θεσμό διεθνούς απήχησης, ξεκίνησε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου με την Τελετή Έναρξης και έληξε στις 14 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, με τους μαθητές που συμμετείχαν, να συνυπογράφουν τη Διακήρυξη Νεολαίας της Αρχαίας Ολυμπίας, καταδικάζοντας τις καταστροφικές επιθέσεις και εγκληματικές πράξεις κατά της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Διακήρυξη αυτή θα αποσταλεί στην UNESCΟ στις 21 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη.
Όπως επεσήμανε ο Βασίλης Παπαλυμπέρης, πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Ομίλου για την UNESCO και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, σκοπός του Συμποσίου είναι να φέρει κοντά νέους από διαφορετικές χώρες και διαφορετικούς πολιτισμούς σε ένα μέρος υψηλού συμβολισμού, με κοινή την πεποίθηση ότι η Ειρήνη και η Δημοκρατία είναι κορυφαίες αξίες που θα πρέπει να επικρατήσουν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το Συμπόσιο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Γραφείου Ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, του Γραφείου Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.
 
Τιμώμενη χώρα για το 2019 ήταν η Κόστα Ρίκα και όλες οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας τους. Τα μέλη των ξένων αποστολών απόλαυσαν την ελληνική φιλοξενία, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, επισκέφθηκαν το Μουσείο του Αρχιμήδη και συνεργαστήκαν σε θεματικά εργαστήρια.
 
Οι πρωτοβουλίες της χορηγού INTERAMERICAN για τον Πολιτισμό – τα Γράμματα και τις Τέχνες, αποτελούν μέρος των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει η εταιρεία, αποβλέποντας στη διαφύλαξη, ανάδειξη και αξιοποίηση του πολύτιμου εθνικού κεφαλαίου της πολιτιστικής κληρονομιάς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45