search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:29
MENU CLOSE

Ο Ζαν Κλοντ πήρε τ’ όπλο του: «Μάχη» κατά των fake news υπόσχεται ο Γιουνκέρ

22.04.2019 14:07
Οργή Γιουνκέρ για τη Σύνοδο Κορυφής: Ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. στερείται προσανατολισμού προς το μέλλον - Media
 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποσχέθηκε να αγωνισθεί εναντίον κάθε τύπου ψευδών πληροφοριών στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.
 
«Όταν οι κυβερνήσεις διατυπώνουν ισχυρισμούς σχετικά με την ΕΕ ή με την Κομισιόν που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θα απαντάμε στους ισχυρισμούς αυτούς», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Τρίτηςτων εφημερίδων του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke. «Θα το κάνω εγώ ο ίδιος τις επόμενες εβδομάδες πριν από τις εκλογές», διαβεβαίωσε.
 
Ο Γιούνκερ προειδοποίησε εναντίον κάθε απόπειρας να χειραγωγηθούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.
 
«Είδα ήδη απόπειρες να επηρεασθεί η εκλογή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω χειραγωγήσεων, που προέρχονται από πολλά μέρη, όχι μόνο απ’έξω από την ΕΕ», τόνισε.
 
«Κράτη μέλη της Ένωσης προσπαθούν επίσης να οδηγήσουν το εκλογικό σώμα προς μια ορισμένη κατεύθυνση με ψευδείς πληροφορίες», εκτιμά ο πρόεδρος της Κομισιόν.
 
«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να καταπολεμήσει όλο αυτό», επέμεινε.
 
Ιδιαίτερα ο εθνικιστής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν στοχοθετεί τακτικά τον Γιούνκερ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:29