search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:12
MENU CLOSE

Γρηγοράκος: Σε ανοδική πορεία το ΚΙΝΑΛ

22.04.2019 14:11
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

 

Για την ανοδική πορεία του Κινήματος Αλλαγής και το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ακραίως» του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Λεωνίδας Γρηγοράκος

Αναλυτικά, αποσπάσματα από τη συνέντευξή του:

Σε ανοδική πορεία το Κίνημα Αλλαγής

Η ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει θετικά μηνύματα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν σε περιοδεία στην Αργολίδα, χθες είχαμε μια πολύ μεγάλη εκδήλωση στη Σκάλα, στο κέντρο του νομού Λακωνίας και είμαι αισιόδοξος. Στις ευρωεκλογές, προβλέπω να είμαστε κοντά σε διψήφιο ποσοστό. Στις εθνικές εκλογές θα πάμε καλύτερα, διότι θα προηγηθούν οι ευρωεκλογές, που θα μας δώσουν ώθηση. Αν πάρουμε την τρίτη εντολή, θα μπορέσουμε να συνδιαλλαχτούμε, στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Εφόσον εφαρμοστούν σημεία του προγράμματός μας, όπως έκανε το κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας στη Γερμανία με το Λαϊκό κόμμα, τότε να συζητήσουμε. Διαφορετικά, η κατάσταση θα είναι δύσκολη για μας, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμουνιστικό κόμμα του κέντρου.

Δεδομένη η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου

Πιστεύω ότι οι εθνικές εκλογές δε θα αργήσουν, γιατί στις εκλογές του Μαΐου η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι τεράστια και δε θα μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση. Φανταστείτε ότι επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ το 2014, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ήταν μόνο 2-2,5 μονάδες και μας είχε βάλει τα “δύο πόδια σε ένα παπούτσι”. O ΣΥΡΙΖΑ δε δεχόταν και δε συναινούσε σε τίποτα. Έτσι δε μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη. Πηγαίναμε σαν υπουργοί στην Ευρώπη και δε μας έδιναν σημασία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, αν η διαφορά είναι τώρα 10 μονάδες, δε θα μπορέσουν να κυβερνήσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33