search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27
MENU CLOSE

Τσίπρας από το ΣΕΦ: Ο Μητσοτάκης δεν υπόσχεται, απειλεί την ελληνική κοινωνία (Photos)

22.04.2019 17:01
Τσίπρας από το ΣΕΦ: Ο Μητσοτάκης δεν υπόσχεται, απειλεί την ελληνική κοινωνία (Photos) - Media

 

Έναν προς ένα παρουσίασε τους 42 υποψηφίους του ευρωψηφοδελτίου ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην πανηγυρική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επισημαίνοντας με τη φράση «πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας έπρεπε να έχουμε τη διπλάσια αίθουσα» τη μαζικότητα και τον παλμό στην αίθουσα.
 
Τόνισε δε πώς από την προηγούμενη ανάλογη εκδήλωση στο Γαλάτσι πριν 20 μέρες είναι σα να έχουν περάσει μήνες, καθώς το κλίμα έχει αλλάξει και όλο και περισσότεροι συσπειρώνονται στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ. Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς η Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς και υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο και ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία που προηγήθηκε της παρουσίασης των υποψηφίων αναφέρθηκε στη μάχη στην Ευρώπη προβλέποντας ουσιαστικά διάψευση όσων βλέπουν ότι οι πολίτες ετοιμάζονται να γυρίσουν την πλάτη στις προοδευτικές δυνάμεις
 
Σε αυτή τη μεγάλη μάχη είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τον προεκλογικό αγώνα, εκπροσωπώντας τις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά όχι μόνο, και τις δυνάμεις της οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της δημοκρατίας και της προόδου με βασικό στόχο να μην αφήσουν τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς να αλωνίζουν στην Ευρώπη αλλά και στην πατρίδα μας.
 
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ και στις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο αρχηγός της για το δώρο Χριστουγέννων και το κοινωνικό μέρισμα. Όπως είπε σημαντικό όπλο στην φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιόδου αλλά και οι προγραμματικές θέσεις των πολιτικών αντιπάλων του, που «τους ξεφεύγουν» αν και δεν τους συμφέρει προεκλογικά να τα διατυμπανίζουν.
 
Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκ νέου σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, «χωρίς σημειώσεις και ωτοκιού, χωρίς συνθήματα αλλά με επιχειρήματα» προκειμένου όπως είπε ειρωνευόμενος τον αντίπαλό του, να πετύχει καλύτερη ακροαματικότητα γιατί «έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος».
 
Μετά την ομιλία του παρουσίασε τους 42 υποψηφίους καλώντας τους έναν έναν στην εξέδρα και κλείνοντας τους χαρακτήρισε «dream team» με την επισήμανση ότι δεν αρκεί να έχεις ντρημ τημ αλλά «πρέπει αυτή να παίζει συλλογικά, να δίνει πάσες και να σκοράρει». Το επόμενο διάστημα, προέτρεψε τους υποψηφίους και την οργανωμένη βάση του κόμματος και των συνεργαζόμενων δυνάμεων όλοι μαζί «να οργώσουμε την Ελλάδα με τον γνωστό, παραδοσιακό τρόπο χωριό το χωριό, πόλη την πόλη, χώρο δουλειά το χώρο δουλειάς».

Επίθεση σε fake news-Μητσοτάκη

Μάλιστα, αρχίζοντας την επίθεση στην αντιπολίτευση από την αρχή, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όσο οι άλλοι θα γεμίζουν εφημερίδες με fake news και συκοφαντίες τόσο ο κόσμος ο προοδευτικός της χώρας μας που έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, τις ψεύτικες ειδήσεις και την αλαζονεία τους, θα γεμίζει στάδια. […] Και όσο οι άλλοι θα γεμίζουν εφημερίδες με fake news και συκοφαντίες τόσο ο κόσμος ο προοδευτικός της χώρας μας που έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, τις ψεύτικες ειδήσεις και την αλαζονεία τους, θα γεμίζει στάδια».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι «ξέφυγε στον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων και το επιτελείο του τον έβαλε να τα μαζέψει», προσθέτοντας ότι «έτσι τους έχουν ξεφύγει και τόσα άλλα. ότι έτσι τους είχε “ξεφύγει” και το “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, “οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα”, “η επαναφορά του 1:5 στο δημόσιο”, “ότι δεν θέλουν τη διατήρηση του αφορολόγητου, ότι “δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού”, ότι “δεν θέλουν επιδόματα ανεργίας”. Έχω την αίσθηση ότι είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που δεν υπόσχεται αλλά απειλεί την ελληνική κοινωνία».
 
Μάλιστα, αναφερόμενος στη συνέντευξη που ο κ. Μητσοτάκης έδωσε λίγο πριν την ομιλία του στο ΣΕΦ, ο πρωθυπουργός είπε ότι «επειδή ο κ. Μητσοτάκης έρχεται πάντα δεύτερος και καταϊδρωμένος του προτείνω να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε, να βρει την τηλεθέαση που αξίζει σε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημειώνοντας ότι «η αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνεται με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Ελπίζω αυτή την φορά να μην κρυφτεί».
Για ακροδεξιά στην Ευρώπη: Μη βιάζεστε…

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και τις προβλέψεις για άνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μη βιάζεστε ορισμένοι να κάνετε τη προσδοκία σας τετελεσμένο γεγονός, διότι την Κυριακή που μας έρχεται, που εδώ στην Ελλάδα θα σουβλίζουμε το αρνί, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία, που ο ευρωπαϊκός Νότος θα αποδείξει ότι παραμένει και θα παραμείνει το προπύργιο, η καρδιά της δημοκρατικής Ευρώπης, με τον Πέδρο Σάντσες αλλά και τους Ποδέμος που θα τους χαλάσουν τα σχέδια της δεξιάς και της ακροδεξιάς, που επιθυμούν μάλιστα να συγκυβερνήσουν», προσθέτοντας ότι θετικές ειδήσεις για τις προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να έχουμε και στο Βορά, στη Φιλανδία και στη Δανία και αν οι ευρωπαϊκές κάλπες στηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θετικές ειδήσεις θα έρθουν και από τη Βρετανία, με τη νίκη των εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Προσθέστε στις μεγάλες νίκες των προοδευτικών δυνάμεων και τη νίκη της προοδευτικής μας συμμαχίας στην Ελλάδα, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι πιο όμορφες μάχες είναι οι δύσκολες μάχες. Και μια τέτοια είναι αυτή που έχουμε να δώσουμε για την Ευρώπη όλοι μαζί».
«Δεν έχουμε καμιά άλλη δυνατότητα, παρά να νικήσουμε»
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε έναν μεγάλο στόχο: να μην αφήσουμε την ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό να αλωνίζουν στην Ευρώπη και στη χώρα μας», προσθέτοντας ότι στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα, πολύ μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όλα τα «πολλά, τα δίκαια που έγιναν πράξη», αλλά, όπως πρόσθεσε δηκτικά, και οι προγραμματικές θέσεις «που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του αλλά δεν το καταφέρνουν, τους ξεφεύγουν αυτά που έχουν στο μυαλό και το πρόγραμμα τους, αλλά δεν συμφέρει προεκλογικά να τα διατυμπανίζουν».
 
Επίσης, σημείωσε ότι «ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμός πάνε σήμερα σε πολλές χώρες “πακέτο”, δείτε για παράδειγμα τον φίλο της ΝΔ τον κ. Μάνφερντ Βέμπερ σε τι διαφέρουν από αυτά που λένε Όρμπαν ή Κουρτς;», τονίζοντας ότι «είμαστε πολλοί που επιδιώκουμε μια άλλη Ευρώπη που οικοδομείται πάνω στις μεγάλες ιδέες και τις μεγάλες αξίες που την γέννησαν και τροφοδότησαν την πρόοδό της» και ότι «δεν έχουμε καμιά άλλη δυνατότητα, παρά να νικήσουμε και το ψηφοδέλτιο που θα σας παρουσιάσω σήμερα, είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης».

Πριν την ομιλία του πρωθυπουργού η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό της 90χρονης Λουτσιάνα Καστελίνα, ιστορικής φυσιογνωμίας της ευρωπαϊκής και της ιταλικής Αριστεράς, που συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιό του ΣΥΡΙΖΑ, και με χαιρετισμό του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ακούγοντας τη Λουτσιάνα Καστελίνα, που μίλησε νωρίτερα, θυμήθηκε πόσοι αγώνες δόθηκαν για να προχωρήσει μπροστά ο τροχός της ιστορίας. Τόνισε ότι η μάχη σήμερα είναι ενάντια στην Ευρώπη, που βάζει πάνω από τους ανθρώπους τα κέρδη των λίγων, που υποτιμά την κοινωνική συνοχή προς όφελος της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πρόσθεσε ότι τέτοια μάχη έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και «δεν μας λύγισε αυτή η μάχη. Κάναμε το καθήκον μας. Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι:
  1. Ελευθερία Αγγέλη, Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς
  2. Βλάσης Αγτζίδης, Ιστορικός του Ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού
  3. Κώστας Αρβανίτης, Δημοσιογράφος
  4. Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
  5. Σωτήρης Βαλντέν, Πανεπιστημιακός, τ. στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Κίνησης «Γέφυρα»
  6. Αλέξης Γεωργούλης, ηθοποιός
  7. Νίκος Γραικός, Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή-Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία
  8. Σπύρος Δανέλλης, Βουλευτής Ηρακλείου
  9. Θοδωρής Δουλουμπέκης, Πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής ακτιβιστικής κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
  10. Μάριος Θεοφιλάτος, Μουσικός, Μέλος της Γραμματείας Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
  11. Στέργιος Καλπάκης, Εκπαιδευτικός, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
  12. Λουτσιάνα Καστελίνα, Ιστορικό στέλεχος της ευρωπαϊκής Αριστεράς
  13. Πέτρος Κόκκαλης, Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ
  14. Λυδία Κονιόρδου, Ηθοποιός, πρώην Υπουργός
  15. Ιωάννα Κοντούλη, Οικολογικό κίνημα
  16. Στέλιος Κούλογλου, Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής
  17. Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ευρωβουλευτής
  18. Έλενα Κουντουρά, Υπουργός, Βουλευτής Α’ Αθήνας
  19. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Βουλευτής Β’ Αθήνας, πρώην Υπουργός
  20. Γιώτα Λαζαροπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας-πρώην Εθνοdata
  21. Πάνος Λάμπρου, Δημοσιογράφος, μέλος Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ
  22. Κυριακή Μάλαμα, σκηνοθέτης, διευθύντρια προγράμματος ΕΡΤ3, μέλος ΔΣ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  23. Γιάννης Μουζάλας, Γιατρός, Πρώην Υπουργός
  24. Ουφούκ Μουσταφά, Δικηγόρος
  25. Γιονούς Μουχαμμαντί, Πρόεδρος Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων
  26. Στέλλα Μπελιά, Εκπαιδευτικός, πρόεδρος ΜΚΟ «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», ακτιβίστρια του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος
  27. Όλγα Νάσση, Πολιτιστικός ανθρωπολόγος, Ελληνική Κοινότητα Ιταλίας
  28. Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης TAE KWON DO
  29. Ρος Ντέιλι, μουσικός
  30. Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, Νομικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  31. Δημήτρης Παπαδημούλης, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής
  32. Θεοδόσης Πελεγρίνης, Πρώην υφυπουργός, πρώην Πρύτανης ΕΚΠΑ
  33. Γιώργος Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ
  34. Δημήτρης Πλουμπίδης, Πανεπιστημιακός, πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας
  35. Αντώνης Ρέλλας, Σκηνοθέτης, ανάπηρος ακτιβιστής
  36. Νατάσα Ρωμανού, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia & Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA, ειδική σε θέματα κλιματικής αλλαγής
  37. Φωτεινή Σκοπούλη, Πρώην υφυπουργός, Πανεπιστημιακός
  38. Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
  39. Μαρία Τζαμπάζη, Μέλος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ
  40. Βλάσης Τσιόγκας, Αγρότης, συνδικαλιστής του αγροτικού κινήματος
  41. Γιώργος Χρηστάκης, Κοινωνικός Ψυχολόγος PhD, Στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, Χορογράφος και ιδρυτής της ομάδας DAGIPOLI DANCE Co
  42. Ραλλία Χρηστίδου, Μουσικός, Τραγουδίστρια
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:26