02/04/2020 20:27:35

Το μυστικό αποκαλύφθηκε: Πώς εκπαιδεύονται στις αερομαχίες τα μαχητικά των ΗΠΑ (Photos)

Το μυστικό αποκαλύφθηκε: Πώς εκπαιδεύονται στις αερομαχίες τα μαχητικά των ΗΠΑ (Photos) - Media

 

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά υπερήφανες για τα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτουν: τα F-22 και τα F-35 θεωρούνται ως τα πλέον εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο και αποτελούν το καμάρι της αμερικανικής πολιτικής βιομηχανίας.

Ωστόσο, ένας αφορισμός για την πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι ένα μαχητικό είναι τόσο καλό όσο υπάρχει σύγκριση με τον αντίπαλό του και η αλήθεια είναι ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν είχαν και πολλές ευκαιρίες για αερομαχίες με τα αντίστοιχα ρωσικά.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν βρει μια λύση ώστε να διαπιστώσει πώς ανταποκρίνονται τα F-22 και τα F-35, αλλά και παλιότερα σκάφη όπως το F-16, σε πραγματικές συνθήκες μάχης με ρωσικά μαχητικά και αυτή εντοπίστηκε σε ιδιώτες.

Συγκεκριμένα, ιδιωτική επιχείρηση κατάφερε να αποκτήσει τρία ρωσικά μαχητικά MiG-29, εκπαιδευτικού τύπου, τα οποία «δανείζει» στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ προκειμένου να χρησιμοποιούνται για προσομοιώσεις αερομαχιών ή «dogfights», όπως λέγονται.

Μάλιστα, άλλη επιχείρηση έχει καταφέρει να έχει στα χέρια της ακόμα και το διαβόητο Su-27 Flanker, το οποίο εκτιμάται ότι αγοράστηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας.

Το όλο εγχείρημα είναι κοστοβόρο για τους ιδιώτες, ωστόσο, φαίνεται ότι η ανταμοιβή για την ύπαρξη τέτοιων σκαφών σε αμερικανικά χέρια αποτελεί ένα χρήσιμο «μυστικό» για τα μαχητικά των ΗΠΑ.

Πληροφορίες: National Interest

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.