search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:44
MENU CLOSE

Νιγηρία: Νεκρά παιδιά σε λιτανεία από ΙΧ αστυνομικού – Λιντσάρισαν τον δράστη εξαγριωμένοι πιστοί

22.04.2019 20:42
Αίσιο τέλος: Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι ναυτικοί που ήταν όμηροι στη Νιγηρία - Media

 

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν όταν ένας αστυνομικός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα παιδιών, κατά τη διάρκεια μιας λιτανείας για το Πάσχα, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Οι εξαγριωμένοι πιστοί λιντσάρισαν τον δράστη και τον σκότωσαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και συναδέλφους του.

Ο αστυνομικός, που δεν ήταν μόνιμος, παρέσυρε τα παιδιά που συμμετείχαν στη λιτανεία αυτή το βράδυ της Κυριακής στην πόλη Γκόμπε, ανέφερε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μαίρι Μάλουμ. Συνολικά, “σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού που δεν φορούσε τη στολή του και ενός παραστρατιωτικού που τον συνόδευε”, διευκρίνισε.

Αμέσως μετά, οι δύο άνδρες δέχτηκαν την επίθεση του πλήθους που τους σκότωσε επί τόπου.

Εκτός από τα οκτώ παιδιά που σκοτώθηκαν, άλλα 30 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

Οι αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι το όχημα έπεσε σκόπιμα πάνω στο πλήθος. Είχε προηγηθεί καυγάς με τον οδηγό, επειδή η λιτανεία του είχε κλείσει τον δρόμο. “Ο οδηγός φιλονίκησε με τα παιδιά, που στο τέλος τον άφησαν να περάσει, όμως ήταν τόσο οργισμένος που έκανε αναστροφή και τα χτύπησε”, είπε ο Άιζακ Κουαντάνγκ, ο υπεύθυνος μιας ομάδας του κατηχητικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:42