search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:07
MENU CLOSE

Κύπρος: Αμετανόητoς ο στραγγαλιστής – Η διπλή ζωή και οι έρευνες

23.04.2019 09:01
Κύπρος: Αμετανόητoς ο στραγγαλιστής - Η διπλή ζωή και οι έρευνες - Media

 

«Σκληρός» εμφανίζεται στους αστυνομικούς ο 35χρονος Λοχαγός από την Κύπρο, ο οποίος κατηγορείται για τουλάχιστον 2 φόνους γυναικών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση από τις αρχές ώστε για να βρεθούν ενδεχομένως περισσότερα θύματα και να συσχετιστούν μαζί του.

Πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» αναφέρουν ότι ενώ ο ύποπτος Νίκος Μεταξάς ομολόγησε τους δύο φόνους και περιέγραψε κυνικά πώς τις στραγγάλισε κατά την ώρα της ερωτικής επαφής, ουδέποτε όμως εξέφρασε τη μεταμέλειά του ή εξέφρασε τη λύπη του για τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Λευκωσίας γιατί σκότωνε τις γυναίκες, απλά ανέφερε ότι ένιωθε ωραία. Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα ενός προσώπου που σκότωνε τα θύματά του χωρίς ενδοιασμούς, ενώ για την 6χρονη κόρη του πρώτου θύματος ο 35χρονος έδωσε κάποιες εξηγήσεις που δεν πείθουν τους ανακριτές, γι’ αυτό και επιμένουν στον εντοπισμό της ώστε να διαπιστωθεί πώς πέθανε.

Οι έρευνες γύρω από την πρωτοφανή αυτή υπόθεση συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και χθες το απόγευμα διενεργήθηκε έρευνα στο γραφείο που διατηρεί ο ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς σε μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αστυνομία αποτάθηκε με επιστολή της προς τη Europol ζητώντας τη συνδρομή ειδικών επειδή πρόκειται για πρωτοφανές έγκλημα για τα κυπριακά δεδομένα. Η βοήθεια που ζητήθηκε σχετίζεται με εξειδικευμένα θέματα τα οποία προκύπτουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ανάμεσα σ’ άλλα, ζητήθηκε η συνδρομή δικανικού ψυχολόγου ο οποίος θα βοηθήσει τους ανακριτές παρέχοντας τεχνογνωσία σε υποθέσεις πολλαπλών φόνων.

Χθες, εξάλλου, επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά πως το πρώτο πτώμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού ανήκει στη Mary Rose Tiburcio, 38 ετών, και μητέρα της 6χρονης Sierra που συνεχίζει να αναζητείται.

Η δεύτερη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που βρέθηκε προχθές νεκρή στο φρεάτιο είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano, η οποία αν και δεν ταυτίστηκε ακόμα, εντούτοις η περιγραφή που έδωσε ο στρατιωτικός για τον τρόπο που την έδεσε ταιριάζει με τη σορό που ανασύρθηκε. Συγκεκριμένα αυτή ήταν δεμένη χειροπόδαρα με κλιπς που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι, κάτι που είχε περιγράψει στην κατάθεσή του ο 35χρονος.

Χθες, η Αστυνομία άρχισε να ερευνά τα τρία οχήματα του υπόπτου προς εντοπισμό τεκμηρίων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα κινητά του τηλέφωνα. Επίσης με αίτημά του διαγράφηκε ο λογαριασμός του στο facebook.

Άκαρπες απέβησαν και χθες οι πολύωρες έρευνες σε λίμνη στον Ξυλιάτο και στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, στο πλαίσιο των προσπαθειών για εντοπισμό της 6χρονης Sierra, όπως και πιθανών άλλων γυναικών. Άνδρες της ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια βάρκας, ερεύνησαν περιμετρικά τη λίμνη προς εντοπισμό της ανήλικης χωρίς αποτέλεσμα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας στο Μιτσερό γίνονται με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιωτικής εταιρείας που διαθέτει κάμερες και ειδικό ρομπότ που χρησιμοποιούνται για τη λήψη εικόνων από το φρεάτιο.

Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό τσιμεντόπετρας που -όπως ισχυρίστηκε ο αξιωματικός της ΕΦ- είχε δέσει την 6χρονη, ώστε να καταρριφθεί η θέση του ότι την πέταξε στον Ξυλιάτο.

Σήμερα οι έρευνες θα επαναληφθούν στη λίμνη με ειδικό ρομπότ, ενώ για το μεταλλείο κλήθηκε ειδικός για να στερεωθεί το στόμιο του φρεατίου επειδή παρουσίασε μετακίνηση ώστε να αρχίσουν έρευνες με τηλεκατευθυνόμενο όχημα που διαθέτει κάμερες.

 

Η διπλή ζωή του Νίκου Μεταξά

Ο ύποπτος Νίκος Μεταξάς ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Υπηρετούσε με τον βαθμό του ίλαρχου στο σώμα των Τεθωρακισμένων και σύμφωνα με έκθεση που έχει ετοιμαστεί, χαρακτηρίζεται ως χαμηλών τόνων, επαγγελματία, πρόθυμο στις αποστολές και καθόλου συγκρουσιακό.

Ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα δραστήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε προφίλ σε διάφορες πλατφόρμες όπως το facebook, το Βadoo και το gmail. Στο facebook ήταν «Orestis Apoel» στο Badoo «Orestis 35» και στο gmail «orestis451».

Το γεγονός ότι ο «Ορέστης» αναζητούσε γυναίκες μέσα από την πλατφόρμα Badoo, σε συνδυασμό με το γεγονός πως εντοπίστηκαν ήδη οι συνομιλίες του με τέσσερις ελλείπουσες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις.

Ο 35χρονος με το διπλό πρόσωπο ήταν λάτρης της φωτογραφίας και είχε ιδιαίτερες γνώσεις επί τέτοιων θεμάτων. Μάλιστα είχε μεγάλο πορτοφόλιο από το λατομείο στο Μιτσερό, αφού είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες σε ηλεκτρονικό λογαριασμό του, ενώ συμμετείχε σε όμιλο για επαγγελματίες φωτογράφους.

Από τους συναδέλφους του στη μονάδα που υπηρετούσε, ουδείς έχει αναφέρει ότι υποψιαζόταν οτιδήποτε, αφού παρόλο κάπως απόμακρος, δεν έδινε αφορμές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04