search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Τα παιδιά των πλούσιων είναι πλούσια;

15.03.2012 00:50
Τα παιδιά των πλούσιων είναι πλούσια; - Media

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η προφανής απάντηση είναι «ναι». Αν οι γονείς είναι εκατομμυριούχοι (σε ευρώ, δολάρια, λίρες κλπ) τότε τα παιδιά δεν έχουν κανένα άγχος για το μέλλον τους.

του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η προφανής απάντηση είναι «ναι». Αν οι γονείς είναι εκατομμυριούχοι (σε ευρώ, δολάρια, λίρες κλπ) τότε τα παιδιά δεν έχουν κανένα άγχος για το μέλλον τους.

Κάθε κανόνας όμως έχει και εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από διεθνή οικονομικό οργανισμό, το 75% των σημερινών εκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι και δεν κληρονόμησαν τον πλούτο τους από την οικογένειά τους.

Για πολλούς από αυτούς που δούλεψαν σκληρά για να αποκτήσουν την περιουσία τους, τα παιδιά τους οφείλουν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και να ιδρώσουν ώστε να απολαύσουν.

Η λογική είναι σωστή αλλά από την άλλη όταν πας από μικρά τα παιδιά σου ταξίδι με το ιδιωτικό τζετ ή τους κάνεις δώρο μόλις ενηλικιώνονται ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, τι παράδειγμα δίνεις;

Αυτές οι (φιλοσοφικές) απορίες ήρθαν στην επιφάνεια με την δικαστική διαμάχη που συγκλονίζει την Αυστραλία.

Η Τζίνα Ράϊνχαρτ είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου αφού κληρονόμησε από τον πατέρα της μια τεράστια επιχείρηση με ορυχεία και την ανέπτυξε ακόμη περισσότερο.

Τα τρία παιδιά της έχουν μερίδιο στην επιχείρηση με τη μορφή μετοχών αλλά η Ράϊνχαρτ προσέφυγε στα δικαστήρια ώστε να τα αποκόψει.

«Κανένα από τα παιδιά μου δεν έχει τις ικανότητες, την εμπειρία, τις γνώσεις και την όρεξη για δουλειά που απαιτούνται για να κατέχουν ποσοστά στον όμιλό μας και να συμμετέουν στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Δυστυχώς είναι παντελώς ακατάλληλα να διαχειριστούν τα έσοδά τους και το καλύτερο για αυτά είναι να βγουν στην αγορά και να δουλέψουν» υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην αγωγώ που κατέθεσε η μητέρα.

Δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε πως σε αυτά που λέει έχει δίκιο αφού σίγουρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα παιδιά της.

Μια απορία μόνο: αυτά τα τρία (τα παιδιά) ποιός τα μεγάλωσε;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:42