15/11/2019 13:42:17

Συνομοσπονδία Αναπήρων: Ρατσιστικός ο λόγος Πολάκη, προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη

Κυμπουρόπουλος για Βορίδη: Προσβλητική η δήλωσή του για την αναπηρία - Media

 

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), κατά του Παύλου Πολάκη, μετά την αήθη επίεθεσή του κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του Παύλου Πολάκη και τονίζει ότι βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία.

«Η ΕΣΑμεΑ θεωρεί ότι η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Παύλου Πολάκη σχετικά με τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία που έχουν θεσπιστεί στη χώρα βρίθει ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος των ατόμων με αναπηρία και παραβιάζει την κείμενη νομοθεσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση της ΕΣΑμεΑ και καταλήγει ως εξής: «Η ΕΣΑμεΑ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη για αυτό το θέμα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε κατάθεση πρότασης μομφής κατά του υπουργού Παύλου Πολάκη μετά την αήθη επίθεσή του κατά του κ. Κυμπουρόπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.