search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:10
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας ο Βέμπερ

23.04.2019 18:22
Μητσοτάκης: Αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας ο Βέμπερ  - Media

 

Από την Αθήνα άρχισε την εκστρατεία πριν από τις Ευρωεκλογές ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής υποψήφιος του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του είναι «η δύναμη του εμείς» και στην ομιλία του δεν παρέλειψε να εξαπολύσει οξύτατη επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαικισμού που όπως σημείωσε πρέπει να ηττηθούν παντού στην Ευρώπη.

«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν και εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Οι απαντήσεις, οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά έζησαν οι Έλληνες, όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Μην ψηφίζετε αυτούς που δε μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή»

Ο Μ. Βέμπερ επεσήμανε στον αντίποδα: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού είπαν ότι θα με υποστηρίξουν. Για το μέλλον της Ευρώπης. Θα ηγηθούμε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μέλλον. Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Για να προσθέσει ότι το «όχι» που αναφώνησε στο “λαϊκισμό” ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ηχηρό.

Αμέσως μετά στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος καλωσόρισε τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο συμβολικό κτίριο όπου υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΕ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ και το ΕΛΚ την επόμενη περίοδο απάντησε με τις φράσεις «ως εδώ – είναι ντροπή» στον Αλέξη Τσίπρα για την στοχοποίηση του Μάνφρεντ Βέμπερ και τις συνεχείς επιθέσεις σε βάρος του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Η Ευρώπη που θέλουμε είναι σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ανταποκρίνεται στο όραμα των λαών της για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που προσφέρει εργασία στους πολλούς και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να απαντήσει με πειστικό τρόπο στις μεγάλες προκλήσεις: Στο Μεταναστευτικό, το Δημογραφικό και την 4η Τεχνολογική επανάσταση. Απέναντι σε αυτά έχουμε μια σταθερή πυξίδα. Θέλουμε την Ευρώπη της προόδου και της αλληλεγγύης. Μιας Ευρώπης που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα σημείωσε ότι την επόμενη των εκλογών η χώρα θα έχει ένα σταθερό σύμμαχο στις Βρυξέλλες για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της καθώς τα ελληνικά σύνορα είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:08