search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:50
MENU CLOSE

Σκληρή καταδίκη Μόσχας για τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο ιρανικό πετρέλαιο

23.04.2019 20:08
Ανοιχτή η Μόσχα στην πιθανότητα νέων συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων - Media

 

Η Μόσχα κατήγγειλε την «επιθετική και απερίσκεπτη» πολιτική των ΗΠΑ έναντι του Ιράν μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τερματίσει τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις.

«Μια τέτοια πορεία δράσης δεν θα προσθέσει κανένα διεθνές κύρος στους Αμερικανούς και ο υπόλοιπος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον γίνεται όλο και πιο επιθετική και απερίσκεπτη», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η Ουάσινγκτον δεν κρύβει την προθυμία της να υποβάλει τον κόσμο με τη θέλησή της», πρόσθεσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, κρίνοντας «ανησυχητικές» τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν.

«Στην επιδίωξή τους για παγκόσμια ηγεμονία, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απειλούν μόνο τη διεθνή κοινότητα με τιμωρητικά οικονομικά μέτρα, αλλά φέρνουν και σύννεφα πολέμου» στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο υπογράμμισε παράλληλα ότι «συγχαίρει την αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύει το Ιράν, που δεν παρασύρθηκε από την αμερικανική αλαζονική πρόκληση» και κάλεσε «όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν κοινή λογική να κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν» που υπογράφηκε στη Βιέννη το 2015.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Τουρκία και η Νότια Κορέα, και άλλοι σύμμαχοι της Ουάσινγκτον, εξέφρασαν έντονα την αντίθεσή τους στην απόφαση των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:45