search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:08
MENU CLOSE

OAΣΠ: Να ανοίξει υπό όρους το Φαράγγι της Σαμαριάς

24.04.2019 08:02
OAΣΠ: Να ανοίξει υπό όρους το Φαράγγι της Σαμαριάς  - Media

 

Να παραδοθεί «υπό όρους» στους επισκέπτες το Φαράγγι της Σαμαριάς, πρότεινε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας.

Ο κ. Λέκκας παρέστη σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της έναρξης λειτουργίας του Δρυμού, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στη συνάντηση, που είχε θέμα «Εναρξη και ασφαλής λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς» και διοργανώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στο Ηράκλειο, συμμετείχαν εκπρόσωποι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών.

 

Λέκκας: Να ληφθούν μέτρα στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ υποστήριξε για το Φαράγγι της Σαμαριάς ότι «ο χώρος πρέπει να δοθεί προς χρήση. Κύριο μέλημά μας ωστόσο είναι η ασφάλεια των επισκεπτών» τόνισε, παραπέμποντας στο παράδειγμα της παραλίας Ναυάγιο, στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Λέκκας, μεταξύ άλλων, πρότεινε τη λήψη μέτρων για τη μείωση της διακινδύνευσης στην περιοχή και έκανε λόγο για την ανάγκη σχεδιασμού των υποδομών υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που παρουσιάζουν τα φαινόμενα εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής.

Αναγκαία συνθήκη, όπως είπε, είναι η υπέρβαση του αντιπαραγωγικού γραφειοκρατικού συστήματος «το οποίο μας καθηλώνει».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:03