search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:05
MENU CLOSE

«Ο Τσίπρας έχει επιλέξει στρατόπεδο» – Για ψεύτικη αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. κάνει λόγο το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2070
24-4-2019
27.04.2019 03:00
kke_1-10.jpg

 

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο ΣΕΦ, εξαπέλυσε το ΚΚΕ τονίζοντας πως «το δίλημμα των εκλογών είναι όντως ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη των πολλών ή των λίγων. Μόνο που ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού επιλέξει στρατόπεδο, είναι με την Ελλάδα και την Ευρώπη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό κι ανήκει στο μπλοκ της συντήρησης, μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ». 

Όπως υποστηρίζει ο Περισσός, «την Ε.Ε. του κεφαλαίου υπηρετεί με κάθε τρόπο. Τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. εφαρμόζει με συνέπεια εδώ και τέσσερα χρόνια. Την ολιγαρχία του πλούτου εκπροσωπεί με την αντιλαϊκή πολιτική του, ακόμη και με θέσεις υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματός του». Και προσθέτει: «Όσο για τον σοσιαλισμό με ελευθερία, στον οποίο αναφέρθηκε, μπορεί να πάρει ιδέες από τον Αμερικανό πρέσβη, τον Νετανιάχου, τη Μέρκελ και τις λοιπές πολύ “προοδευτικές δυνάμεις”, με τις οποίες συγχρωτίζεται». 
Και καταλήγει το ΚΚΕ στο σχόλιό του πως «η Ευρώπη των λαών δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, γι’ αυτό και το πιο δυνατό “Όχι” σε αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα μπορεί να εκφραστεί με ένα δυνατό “Ναι” στο ΚΚΕ». 

«Τρεις γάιδαροι μαλώνανε…»

Οξεία πάντως ήταν η κριτική που άσκησε το ΚΚΕ στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το δώρο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Περισσό «αυτοί που έκοψαν τα δώρα από τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ) κι αυτοί που διατήρησαν αυτές τις περικοπές και απέρριψαν τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ για την επαναφορά τους (ΣΥΡΙΖΑ), τσακώνονται, προεκλογικά, για το ποιος νοιάζεται περισσότερο για τους εργαζόμενους».
Με σκωπτική διάθεση μάλιστα το ΚΚΕ αναφέρει πως «τρεις γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!» και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κοιτάνε πόσα θα χάσουν και από ποιους, αλλά να διεκδικήσουν αναπλήρωση των απωλειών, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ».

«Απαράδεκτη και ανήθικη»

«Η δήλωση Πολάκη είναι απαράδεκτη, ανήθικη και καταδικαστέα, όπως απαράδεκτη κι ανήθικη είναι και η στάση του πρωθυπουργού να τον καλύψει σε αντίθεση με αυτό που έπραξαν άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
Βάζοντας, ωστόσο, στο κάδρο της κριτικής τόσο το κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και εκείνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Περισσός επισημαίνει πως «από εκεί και πέρα όλη η συζήτηση περί “προτάσεων δυσπιστίας” και “ψήφων εμπιστοσύνης” είναι μόνο και μόνο για να βρουν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ένα ακόμη πεδίο ψεύτικης αντιπαράθεσης, να κρύψουν τις συγκλίσεις τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:04