search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:37
MENU CLOSE

Στην Ανατολική Αττική το πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά – Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους Μαραθώνα και Νέας Μάκρης (Photos)

24.04.2019 10:49
Στην Ανατολική Αττική το πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά – Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους Μαραθώνα και Νέας Μάκρης (Photos) - Media

 

Στον Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη βρίσκονται από τη Μεγάλη Δευτέρα οι τρεις κινητές μονάδες του προγράμματος προληπτικής ιατρικής ΟΠΑΠ στη Γειτονιά, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής & Οδοντιατρικής και η Κινητή Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής, θα παραμείνουν στην Ανατολική Αττική έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, προσφέροντας δωρεάν διαγνωστικά check ups σε παιδιά και ενήλικες.

Ενδεικτικά, τα παιδιά υποβάλλονται σε γενική παιδιατρική εξέταση, έλεγχο δοντιών και ματιών, καθώς και εξέταση ΩΡΛ. Για τους ενήλικες, οι παρεχόμενες εξετάσεις περιλαμβάνουν φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ.), λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία), οδοντιατρικό και οφθαλμολογικό έλεγχο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Μικροί και μεγάλοι σε όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας ΟΠΑΠ στην Γειτονιά, το οποίο υλοποιείται από πέρυσι το καλοκαίρι. Μέχρι σήμερα, οι τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής έχουν διανύσει 27.603 χιλιόμετρα και έχουν επισκεφθεί 80 περιοχές σε όλη τη χώρα, όπου 13.861 παιδιά και ενήλικες έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικές εξετάσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:37