search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:02
MENU CLOSE

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεπής στην επιβράβευση της Νέας Γενιάς

24.04.2019 13:19
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεπής στην επιβράβευση της Νέας Γενιάς - Media
 
Η στήριξη της Νέας Γενιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί. Από το 2009 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει επιβραβεύσει με επαίνους και χρηματικά έπαθλα περισσότερους από 3.250 αριστούχους φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προσφέροντάς τους χρηματικά έπαθλα που ξεπερνούν τα 3.387.000 €.
 
Εφέτος, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επιβεβαιώνει εμπράκτως τη στήριξή του στους νέους, βραβεύοντας 118 αριστούχους φοιτητές που κατοικούν στις περιοχές του Θριάσιου και συγκεκριμένα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμο και Μέγαρα, καθώς και 179 αριστούχους φοιτητές που κατοικούν στους Δήμους Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019.
 
Ο θεσμός αυτός αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τους νέους, οι οποίοι εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις. Οι φετινές τελετές βράβευσης των συνολικά 297 αριστούχων, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 22 και 23 Απριλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Μητροπόλεων, της Πανεπιστημιακής κοινότητας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι γονείς των βραβευθέντων φοιτητών και η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η οποία τόνισε τη βούλησή της για τη στήριξη των νέων στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της επαγγελματικής κατάρτισης και της εργασιακής εμπειρίας.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις ΕΛ.ΠΕ στον Ασπρόπυργο, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, καθηγητής κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος τόνισε: «Η γενιά σας ζει τη μετάβαση στις νέες προκλήσεις της μεταψηφιακής εποχής. Ως πολίτες πρέπει να είστε δυναμικά παρόντες στον μετασχηματισμό που συντελείται στο παγκόσμιο στερέωμα, προκειμένου το νέο ξεκίνημα που πραγματοποιείτε σήμερα με ενθουσιασμό, να έχει μέλλον. Πάντοτε με αδιάκοπη προσπάθεια, σκληρή δουλειά, εγρήγορση και ενδυνάμωση των ικανοτήτων σας, σε συνδυασμό με την έμπρακτη ενασχόληση και ευαισθησία σας σε κοινωνικής φύσεως ζητήματα, μπορείτε να διαμορφώσετε το αύριο που έρχεται».
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας στους αριστούχους φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, επεσήμανε: «Για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πρωτοβουλίες όπως η σημερινή έχουν στόχο να επιβραβεύσουν νέους ικανούς ανθρώπους που αναζητούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον διεθνούς ανταγωνισμού και να αποκτήσουν προοπτική για το μέλλον. Εσείς, έχοντας ήδη σηκώσει ψηλά τον πήχη, οφείλετε να συνεχίσετε να επενδύετε στους εαυτούς σας προκειμένου να κατακτήσετε τη γνώση, η οποία απαιτεί σκληρή προσπάθεια. Μέσα όμως από αυτή τη διαδικασία θα σας δοθεί η δυνατότητα να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να διακριθείτε σε οποιονδήποτε τομέα απασχοληθείτε στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό».
 
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει διαχρονικά τη νέα γενιά μέσα από μια σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές σπουδές σε εγνωσμένου κύρους Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και οι στρατηγικές συνεργασίες με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και άλλα Ιδρύματα, για την ενίσχυση Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών προγραμμάτων.
Κυρίαρχο στόχο του Ομίλου αποτελεί η στήριξη, αφενός, της νέας Γενιάς και της Ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας για την εκπαίδευση και εξέλιξη νέων ανθρώπων, δίνοντας ευκαιρίες διεύρυνσης γνώσεων και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων και, αφετέρου, της αμφίδρομης και κυκλικής σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τον επιχειρηματικό κόσμο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:01