search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:59
MENU CLOSE

Πένθος στο μπάσκετ: «Έφυγε» ο Τζόνι Νιούμαν (Video)

24.04.2019 14:13
Πένθος στο μπάσκετ: «Έφυγε» ο Τζόνι Νιούμαν (Video) - Media

 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες μορφές που πέρασαν ποτέ από τους ελληνικούς μπασκετικούς πάγκους δεν είναι πλέον εδώ. Ο Τζόνι Νιούμαν, ο οποίος είχε διατελέσει προπονητής -μεταξύ άλλων- στον ΠΑΟΚ και το Παγκράτι, πέθανε σε ηλικία 68 ετών, μετά από μακρά ασθένεια.

Ο Τζόνι Νιούμαν έμεινε στην ιστορία για το διαβόητο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κόρατς τη σεζόν 1988/89, όταν επιτέθηκε στον Ιταλό διαιτητή Γκρόσι με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από τη FIBA.
 

Ως παίκτης αγωνίστηκε σε Λέικερς και Πέισερς, καθώς και στην Ιταλική Καντού, ενώ στην προπονητική του καριέρα πέρασε επίσης από Κύπρο, Λίβανο, Κίνα, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Ρουμανία, όπου διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:57