search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:10
MENU CLOSE

Ο Χειμωνάς ειρωνεύεται τον Κορτώ: «Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας – Θα το ποστάρω για να με ψηφίσετε»

24.04.2019 14:58
Ο Χειμωνάς ειρωνεύεται τον Κορτώ: «Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας - Θα το ποστάρω για να με ψηφίσετε» - Media

 

Με μία απαράδεκτη, ειρωνική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχολίασε ο Θανάσης Χειμωνάς την ομολογία του Αύγουστου Κορτώ, ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω κατάθλιψης.

«Αγαπητοί φίλοι. Πριν λίγο έκανα απόπειρα αυτοκτονίας επειδή ήμουν χάλια κι έτσι. Θα ποστάρω σχετική φωτό στις 26 Μαϊου για να με ψηφίσετε στις εκλογές. Σας μερσώ», έγραψε ο γνωστός συγγραφές και υποψήφιος με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στην ανάρτηση με την οποία αποκάλυπτε την απόπειρα αυτοκτονίας και τη μάχη του με το «τέρας» της κατάθλιψης, ο Αύγουστος Κορτώ σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, που όλα αυτά μοιάζουν με κακό όνειρο – με τον εφιάλτη ενός άλλου Πέτρου, που έγινε καλά, και μπορεί να γράφει αυτές τις αράδες – θέλω να ζητήσω μια χάρη από κάθε άνθρωπο που υποφέρει από κατάθλιψη, που βρέθηκε (ή φοβάται ότι μπορεί να βρεθεί) στη θέση μου:

Μιλήστε για την αρρώστια σας. Ζητήστε τη βοήθεια φίλων, γνωστών, συγγενών – πάνω απ’ όλα, τη βοήθεια γιατρού. Η κατάθλιψή σας, η υπομανία, η ψύχωση, ο αυτοκτονικός ιδεασμός, δεν είναι παρά συμπτώματα μιας ψυχικής νόσου. Θα ντρεπόταν ποτέ ένας καρκινοπαθής για τη νεοπλασία του, ένας διαβητικός για το ασθενικό πάγκρεας με το οποίο γεννήθηκε; Καμιά ντροπή: ό,τι νοσεί, είναι ζωντανό – κι άρα μπορεί να ζήσει καλύτερα.

Σήμερα – έχοντας επιστρέψει απ’ τον ζόφο – σας απλώνω το χέρι. Αύριο, μπορεί να μου το απλώσετε εσείς. Δείξτε, λοιπόν, στον εαυτό σας, την αγάπη και την επιείκεια που του αξίζει. Σπάστε τη σιωπή, την αναίτια ντροπή.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30