search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20
MENU CLOSE

Για Fake News από το Γρ. Τύπου του Δήμου Αθηναίων κάνει λόγο ο Μπόλαρης

24.04.2019 20:00
Για Fake News από το Γρ. Τύπου του Δήμου Αθηναίων κάνει λόγο ο Μπόλαρης - Media

 

Ως “ανυπόστατες” χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του υφυπουργού Εξωτερικών Μάρκου Μπόλαρη τις κατηγορίες του Δήμου Αθηναίων σχετικά με την παράδοση από τον κ. Μπόλαρη της προεδρίας της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2019 από την Αθήνα στη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και απαντά λεπτομερώς αποσαφηνίζοντας την κατάσταση. Παράλληλα σημειώνει ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέστη στην εκδήλωση επικαλούμενος προεκλογικές του υποχρεώσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μπόλαρης εκπροσώπησε τη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Ηγεμόνα του Εμιράτου της Σάρτζα, Σείχη Aλ Κασίμι. στις 22 και 23/4/2019 στις τελετές έναρξης του θεσμού της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2019 στη Σάρτζα, και την παράδοση του θεσμού από την Αθήνα, η οποία διετέλεσε Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2018.

Η πρόσκληση για την εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως διευκρινίζει το Γραφείο Τύπου του κ. Μπόλαρη είχε αποσταλεί στον υφυπουργό Εξωτερικών με ρηματική διακοίνωση της 26 Μαρτίου από την πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα. Είχε προηγηθεί η πρόσκληση της 24 Μαρτίου προσωπικά προς τον κ. Μπόλαρη από την διοργανώτρια αρχή του θεσμού Sarjah World Book Capital Advisory Committee, στην οποία προεδρεύει η Σείχα Bodour Al Qasimi. Το Εμιράτο της Σάρτζα, ένα από τα επτά Εμιράτα που συνθέτουν το ομόσπονδο κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση θεμάτων πολιτιστικής διπλωματίας και συνεργασίας με την Ελλάδα.

Εντός του κλίματος των άριστων σχέσεων με την Ελλάδα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ζητήθηκε επισήμως κυβερνητική εκπροσώπηση της χώρας μας στις τελετές εγκαινίων και ανάληψης του Θεσμού της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου. Υπογραμμίζει δε ότι κατά τις τελετές για την ανάληψη από το Εμιράτο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέγνωσε το συγχαρητήριο Μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου προς τους οργανωτές και απηύθυνε χαιρετισμό, ως αρμόδιος για θέματα πολιτιστικής διπλωματίας της χώρας μας. Σημειώνει παράλληλα ότι το γλυπτό σύμβολο της UNESCO για την παγκόσμια πρωτεύουσα παρέδωσε ιδίαις χερσί εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων.

Το γραφείο Τύπου του κ. Μπόλαρη προσθέτει επίσης ότι για την παρουσία του υφυπουργού δεν υπήρξε απλώς επίσημη πρόκληση από τον Ανώτατο Ηγεμόνα του Εμιράτου της Σάρτζας, όπως προελέχθη, αλλά και πλήρης κάλυψη των εξόδων μετάβασης και φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες, καθώς και ότι για την προετοιμασία της εν λόγω επίσκεψης στις εναρκτήριες τελετές είχε προηγηθεί συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ με την πρόεδρο της Sarjah World Book Capital Advisory Committee, Σείχας Bodour Al Qasimi, θυγατέρας του Ηγεμόνα, στο περιθώριο του World Economic Forum για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, που έγινε στην Νεκρά Θάλασσα στην Ιορδανία στις 6/4/2019.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: Εύλογα και αυτονόητα υπογραμμίζεται ότι η αναβαθμισμένη παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στις εναρκτήριες ως άνω τελετές προβάλλει την σπουδαιότητα και την ποιότητα της εργασίας που έγινε το 2018 στα πλαίσια της δικής μας UNESCO WORLD BOOK CAPITAL και τιμά όσους εργάστηκαν με επιτυχία. Εν κατακλείδι, να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν παρέστη επικαλούμενος προεκλογικές του υποχρεώσεις. Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, η οποία θα είναι Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου το 2020.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20