search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:46
MENU CLOSE

Η Μπριζίτ Μακρόν επιστρέφει στην έδρα: Θα διδάσκει γαλλικά σε σχολείο για ενήλικες

25.04.2019 06:17
Σε καραντίνα η Μπριζίτ Μακρόν -Ηρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού   - Media

 

Δύο σχολεία για ενήλικες, που δεν έχουν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδρύονται με πρωτοβουλία της Μπριζίτ Μακρόν στη Γαλλία.

Η πρώην καθηγήτρια γαλλικών και λατινικών σε λύκειο της Αμιένης, εκεί όπου για πρώτη φορά την γνώρισε και την ερωτεύθηκε ο 15χρονος μαθητής της, Εμανουέλ Μακρόν, ιδρύει ένα σχολείο ενηλίκων στην πόλη Βαλένς, στη νοτιοανατολική Γαλλία και ένα δεύτερο στο προάστιο Κλισί-σου-Μπουά, στην ανατολική πλευρά του Παρισιού.

Τα δύο σχολεία θα ονομάζονται «Επαγγελματικά Ινστιτούτα για την Απασχόληση» (les Instituts des vocations pour l’emploi). Το πρώτο σχολείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2020 και το δεύτερο τον Σεπτέμβριο του 2019. Η επιλογή των μαθητών θα γίνεται με κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό le Point και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου πρόκειται να επιστρέψει στην έδρα και να διδάσκει γαλλικά κάθε δύο εβδομάδες σε μαθητές ηλικίας από 25 μέχρι 30 ετών στο σχολείο ενηλίκων στο προάστιο Κλισί-σου-Μπουά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το σχολείο, που βρίσκεται υπό κατασκευή, θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 ενήλικες μαθητές από 25 μέχρι 30 ετών, που μέχρι σήμερα δεν κατόρθωσαν να αποκτήσουν δίπλωμα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Την κατασκευή των δύο σχολείων χρηματοδοτεί η μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στον κόσμο LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) με επικεφαλής τον Γάλλο επιχειρηματία Μπερνάρ Αρνό, για τον οποίο έγινε πολύς λόγος πρόσφατα, όταν ανακοίνωσε δωρεά 200 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Από το περιβάλλον της Μπριζίτ Μακρόν έγινε γνωστό πως «ο γίγαντας των ειδών πολυτελείας, από τον οποίο η Πρώτη Κυρία προμηθεύεται τα ρούχα της, κατέχει αυτό το είδος εκπαίδευσης, εμψυχώνοντας εδώ και πέντε χρόνια το Ινστιτούτο “Institut des Métiers d’Excellence”, στο οποίο παρέχονται 21 μαθήματα σχετικά με τις παραδοσιακές τέχνες». Είναι γνωστό πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχει προτίμηση στα ρούχα και τα αξεσουάρ του οίκου Louis Vuitton.

Στα σχολεία ενηλίκων, εκτός από τα γαλλικά, οι μαθητές θα διδάσκονται και άλλα μαθήματα, όπως ιστορία, μαθηματικά και αγγλικά και θα αμείβονται με ποσόν που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό. Η φοίτηση θα έχει διάρκεια 9 μήνες και εκτός από τα μαθήματα, ειδικοί θα συμβουλεύουν τους μαθητές σε θέματα ανάπτυξης προσωπικότητας και εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41