23/07/2019 17:27:32
1.2.2010

Επικήδειος για το κλίμα

Επικήδειος για το κλίμα  - Media

Οι μεγαλύτεροι ρυπαντές του πλανήτη επιβεβαίωσαν, όπως καταγγέλλει η Greenpeace, την απροθυμία τους να αναλάβουν πραγματική δράση για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα επίπεδα που υπαγορεύει η επιστήμη. Οι υποσχέσεις των κρατών αυτών, ακόμα και αν γίνουν πραγματικότητα, θα οδηγήσουν σε αύξηση της θερμοκρασίας  περισσότερο από 3 βαθμούς Κελσίου, οδηγώντας τον πλανήτη σε ένα καταστροφικό μέλλον.

Όπως επισημαίνει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση, οι στόχοι που ανέλαβαν εθελοντικά τα ανεπτυγμένα κράτη δε θα μειώσουν τις συνολικές εκπομπές τους περισσότερο από 11 – 19%, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μειώσεις των εκπομπών των αναπτυγμένων κρατών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% ως το 2020, προκειμένου να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας κάτω από τους 2°C. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το Σύμφωνο της Κοπεγχάγης, οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να υποβάλλουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου  στη Γραμματεία της Σύμβασης-Πλαίσιο του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές (UNFCCC) τις υποσχέσεις τους για μειώσεις των εκπομπών ως το 2020. Όπως επισημαίνει η  Greenpeace «η προθεσμία της 31ης Ιανουαρίου παρήλθε, αλλά οι ισχυροί του πλανήτη δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση να συμβάλουν αποφασιστικά στην καταπολέμηση του προβλήματος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.