search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:23
MENU CLOSE

Η ιστορία του πατέρα που εκτελέστηκε άδικα για τον θάνατο των τριών παιδιών του (Photos)

25.04.2019 13:14
Η ιστορία του πατέρα που εκτελέστηκε άδικα για τον θάνατο των τριών παιδιών του (Photos) - Media

 

Ήταν Cameron Todd Willingham ένας ψυχρός δολοφόνος που οδήγησε τα τρία παιδιά του στο θάνατο;

Ή μήπως ήταν ένας θλιβερός πατέρας, καταδικασμένος άδικα μετά από μια καταστροφική τραγωδία για την οποία αναγκάστηκε να πληρώσει το τίμημα αφού καταδικάστηκε για τη δολοφονία των τριών παιδιών;

Ο Willingham εκτελέστηκε αφού κρίθηκε ένοχος για ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα. Ήταν μόλις 36 ετών.

Τώρα, η νέα ταινία «Trial By Fire» εξετάζει τους ισχυρισμούς ότι ο Willingham καταδικάστηκε άδικα σε θάνατο και ότι, στην πραγματικότητα, ήταν αθώος.

Ο πρωταγωνιστής του Jack O’Connell υποδύεται τον Willingham και η Laura Dern την Elizabeth Gilbert, η οποία έγινε φίλη με τον Willingham ενώ ήταν καταδικασμένος σε θάνατο. Η ταινία βασίζεται σε μια ερευνητική έκθεση του David Grann στο The New Yorker.

Ο Willingham εκτελέστηκε από το κράτος του Τέξας στις 17 Φεβρουαρίου του 2004, περισσότερο από 12 χρόνια μετά τον θάνατο των τριών παιδιών του σε μια καταστροφική πυρκαγιά στο σπίτι τους.

Ο νεαρός πατέρας, ο οποίος ήταν στο σπίτι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, κατηγορήθηκε ότι σκόπιμα έβαλε τη φωτιά.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι υπήρχαν σαφείς «σχεδιασμένες λακκούβε» στο ακίνητο της Κορσικανά, του Τέξας και ότι η πυρκαγιά στις 23 Δεκεμβρίου 1991 δεν ήταν ατύχημα.

Οι μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι είχε ενεργήσει «παράξενα» κατά τη διάρκεια της φωτιάς, ενώ μετακίνησε το οικογενειακό αυτοκίνητο καθώς τα παιδιά του καίγονταν ζωντανά μέσα στο σπίτι.

Οι εισαγγελείς χρέωναν στον Willingham την πυρκαγιά και τη δολοφονία των παιδιών γιατί εκτιμούσαν ότι προσπαθούσε να κρύψει την κακοποίηση των τριών κοριτσιών. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν στοιχεία κακοποίησης.

Πολλά από τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του βασίστηκαν σε δύο εμπρηστικούς ερευνητές οι οποίοι πίστευαν ότι «η φωτιά σου δείχνει τον δρόμο» και ότι «η φωτιά δεν καταστρέφει τα αποδεικτικά στοιχεία – τα δημιουργεί».

Βασίστηκαν σε τεχνικές έρευνας της πυρκαγιάς.

Οι εισαγγελείς περιέγραφαν το Willingham ως κάποιον με σκοτεινή προσωπικότητα, αναφέροντας μια αφίσα Iron Maiden που είχε κρεμαστεί στο σπίτι λέγοντας ότι έδειχνε «βία» και «θάνατο».

Είχε επίσης κάνει τατουάζ  ένα κρανίο.

Πίστευαν ότι το σπίτι είχε σκόπιμα μετατραπεί σε παγίδα θανάτου.

Ένας πληροφοριοδότης από τις φυλακές που ονομάζεται Johnny Webb είπε στις αρχές ότι ο Willingham ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά.

Ο Willingham καταδικάστηκε σε θάνατο και μετά από σειρά προσφυγών απέτυχε και εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση στις 17 Φεβρουαρίου 2004.

Η έρευνα του Grann για το The New Yorker – που ονομάστηκε Trail By Fire – έριξε φως στη συγκεκριμένη υπόθεση – υποδηλώνοντας ότι τα εμπρηστικά στοιχεία είτε παρερμηνεύθηκαν είτε ήταν ανακριβή και ότι ο Willingham ήταν εντελώς αθώος.

Ο Webb είπε αργότερα στον David Grann ότι θα μπορούσε να έχει γίνει λάθος.

Δέκα χρόνια μετά τη δημοσίευση της έρευνας, η ιστορία μετατράπηκε σε ταινία με πρωταγωνιστή τον βρετανό ηθοποιό O’Connell ως Willingham και τη Laura Dern ως Elizabeth Gilbert.

Η Gilbert αντάλλαξε αρκετές επιστολές με τον Willingham, καθώς έτρεξε μια σειρά προσφυγών στο δικαστικό σύστημα και άρχισε να πιστεύει στην αθωότητά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21