29/09/2020 11:54:18

Τα... καταφέραμε: Στην Ελλάδα το ακριβότερο mobile internet της Ευρώπης (Infographic)

Για κακούργημα οι απατεώνες που καλούν από 5ψήφια νούμερα- Πώς «αλιεύουν» τα θύματα τους - Media

 

Ενώ η Ευρώπη αναζητά εναγωνίως τρόπο να μη χάσει το τραίνο του 5G, στην Ελλάδα οι καταναλωτές συνεχίζουν να πληρώνουν το ακριβότερο mobile internet σε όλη τη γηραιά ήπειρο.

Σύμφωνα με μελέτη του Cable, στην Ελλάδα η μέση τιμή που ο καταναλωτής πληρώνει για 1 GB mobile internet (με βάση 15 προγράμματα που συγκρίθηκαν) είναι κάτι περισσότερο από 32 δολάρια.

Για σύγκριση, σε γειτονικές χώρες όπως η Σερβία και η Βουλγαρία το κόστος του 1 GB είναι μεταξύ 5 και 7 δολαρίων, ενώ σε χώρες με υψηλότερα εισοδήματα και καλύτερες υποδομές τα πράγματα είναι χειρότερα.

Στη Γαλλία το 1 GB κοστίζει κατά μέσο όρο τρία δολάρια, στην Ιταλία κάτω από δύο δολάρια, στη Γερμανία περίπου 7 δολάρια, στη Βρετανία κάτω από 7 δολάρια, στην Ισπανία κάτω από 4 δολάρια ενώ στην ακριβή Νορβηγία ο μέσος όρος για 1 GB mobile internet είναι λίγο πάνω από τα 13 δολάρια.

Για την ιστορία, όπως φαίνεται και από το χάρτη, το φθηνότερο mobile internet καταγράφεται στην Ουκρανία, όπου το 1 GB κοστίζει μισό δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.