search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Στην Ελευσίνα το κυβερνητικό αεροσκάφος με το Άγιο Φως – Η καθυστέρηση αναχώρησης, η αντίδραση της Εκκλησίας και η τελετή υποδοχής (Photos)

27.04.2019 15:27
Στην Αθήνα το Άγιο Φως - Λιτή τελετή υποδοχής (Video-Photos)  - Media

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, την 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στις 8.15 μ.μ. το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι κ. Δαμιανός, ενώ η υποδοχή του πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως μεταφέρεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Το Άγιο Φως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αφιχθεί στην Ελλάδα στις 18:30 όμως λόγω καθυστέρησης μίας ώρας στην αναχώρηση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Ισραήλ η ώρα άφιξης μετατέθηκε για τις 20.00.

Το πρόγραμμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα άλλαξε τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απορία και από εκκλησιαστικούς κύκλους για την αργοπορία στην άφιξή του στη χώρα μας.

Όπως είπε, εξάλλου, στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ενώ ήταν να μεταβεί και ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα με το κυβερνητικό αεροσκάφος κατέβηκε λίγο πριν αναχωρήσει για τους Άγιους Τόπους καθώς ενημερώθηκε τελευταία στιγμή για την αλλαγή του δρομολογίου και δεν συμμετείχε στην αποστολή.

Ωστόσο και εκπρόσωποι των ενοριών διαμαρτυρήθηκαν καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε και τι υποστήριξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μπόλαρης: Εξαιρετική εμπειρία

«Τα Ιεροσόλυμα, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι μια εξαιρετική εμπειρία από όποια πλευρά και από όποια σκοπιά και αν το δει κανείς. Είναι η Μητέρα των Εκκλησιών και στον Ορθόδοξο και στον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στα Ιεροσόλυμα για το ‘Αγιο Φως, υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγη ώρα πριν από την άφιξη της αποστολής με το ‘Αγιο Φως στην Αθήνα, ο κ. Μπόλαρης ανέδειξε τη σημασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, λέγοντας πως είναι το σημείο συνάντησης των τριών μονοθειστικών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Μωαμεθανισμού. «Και μόνον αυτό καταδεικνύει την κρίσιμη γεωπολιτική σημασία του σημείου σε παγκόσμιο επίπεδο», επισήμανε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28