search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:04
MENU CLOSE

Πάσχα: Τα φρούτα που καίνε τις θερμίδες μετά το αρνί και το κοκορέτσι

28.04.2019 18:07
Πάσχα: Τα φρούτα που καίνε τις θερμίδες μετά το αρνί και το κοκορέτσι - Media

 

Όσο δελεαστικό είναι το πασχαλινό τραπέζι με τους νόστιμους πειρασμούς άλλο τόσο είναι και ανθυγιεινό. Ωστόσο, έρευνες από την Σουηδία βρήκαν τον τρόπο με τον οποίο αποφεύγονται οι θερμίδες από την υπερβολική κρεατοφαγία.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους μετά από ένα πολύ λιπαρό γεύμα!

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Επίσης, μειώνουν και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

 

 

Πηγή: iatropedia.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03