search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:19
MENU CLOSE

Σρι Λάνκα: Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό μετά τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας

29.04.2019 12:22
Σρι Λάνκα: Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό μετά τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας - Media

 

Οι αφίξεις τουριστών στο Κολόμπο θα μειωθούν κατά 50% μέσα στους επόμενους δύο μήνες έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Σρι Λάνκα Κισού Γκόμες.

Όπως είδε ο ίδιος στους δημοσιογράφους σε ένα συνέδριο για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, οι αφίξεις των τουριστών και εκτός του Κολόμπο -της μεγαλύτερης πόλης και οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας- αναμένεται να μειωθούν κατά 30% μετά τις επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της κρατικής αεροπορικής εταιρείας SriLankan Airlines από την πλευρά του, ο Βιπούλα Γκουνατιλέκα, δήλωσε στο Reuters στο ίδιο συνέδριο ότι η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 10% στις ματαιώσεις την περασμένη εβδομάδα και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες ακυρώσεις.

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει την πιθανότητα ραγδαίας μείωσης στις ροές των τουριστών μετά τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, κάτι που αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία του νησιού και τις χρηματαγορές και πιθανόν να αναγκάσει τη χώρα να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από το ΔΝΤ.

Ο Γκόμες είπε ότι ο κρατικός Οργανισμός Τουρισμού είχε στόχο τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες για το 2019.

“Πιθανόν να φθάσουμε τα δύο εκατομμύρια περίπου”, είπε ο Γκόμες στους δημοσιογράφους και εκτίμησε ότι η εμπιστοσύνη των επισκεπτών θα αποκατασταθεί αν ο στρατός καταφέρει να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:18