search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:22
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για τους S400

29.04.2019 15:46
Ερντογάν: Ο Τραμπ είπε ότι δεν θα έχουμε κυρώσεις για τους S-400 - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τη Δευτέρα, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν, την τουρκική πρόταση να συγκροτήσουν μια κοινή ομάδα εργασίας σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

«Ο αξιότιμος πρόεδρός μας αναφέρθηκε στην πρόταση συγκρότησης μιας ομάδας εργασίας σχετικά με την προμήθεια του αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι το αντιπυραυλικό σύστημα θα μπορούσε να υπονομεύσει τα μαχητικά της F-35. Η Άγκυρα απαντάει ότι μια ομάδα εργασίας θα μπορούσε να αξιολογήσει τον αντίκτυπο των S-400 στα μαχητικά, ωστόσο την Παρασκευή ανέφερε ότι δεν είχε νέα από τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, Ερντογάν και Τραμπ αντήλλαξαν επίσης απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία στον τομέα της αντιτρομοκρατίας.

Επιπλέον, διμερή και περιφερειακά ζητήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15