search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Φονικός σαϊτοπόλεμος: Ελεύθεροι και οι 7 συλληφθέντες για τον θάνατο του 53χρονου

30.04.2019 12:53
ΕΛ.ΑΣ.: Αιματηρός ο απολογισμός με τα βεγγαλικά-χιλιάδες οι κατασχέσεις - Media

 

Την Παρασκευή θα απολογηθούν μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν σήμερα οι 7 συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του του 53χρονου εικονολήπτη στη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας έκανε δεκτή την αίτηση των κατηγορούμενων για τριήμερη αναβολή και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.  Οι κατηγορίες που βαρύνουν του 2 από τους 7 συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

 

Ο 53χρονος που έχασε την ζωή του είναι πατέρας 2 παιδιών. Σε δηλώσεις μετά την διαδικασία ο Ν. Μπασακίδης, δημοτικός σύμβουλος και ένας από τους κατηγορούμενους ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την διαδικασία του σαϊτοπόλεμου.

Τη λύπη του για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε ο Δήμος Καλαμάτας, γνωστοποιώντας ότι η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την Πολιτεία και με εξέταση ιδιαιτέρως των παραμέτρων που συνδέονται με την ασφάλεια.

«Το έθιμο δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως είναι σήμερα, καμία δημοτική αρχή δεν θα αποφασίσει την συνέχιση του εθίμου χωρίς σαφές θεσμικό πλαίσιο. Για το θάνατο του εικονολήπτη κάποιος πρέπει να αναλάβει την ηθική ευθύνη και αυτός είμαι εγώ», είπε μεταξύ άλλων στο Πρώτο πρόγραμμα, στην εκπομπή GPS και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

«Πρόκειται για βάρβαρη και ανεξέλεγκτη εφαρμογή μιας τελετουργίας. Δεν αποφέρει τίποτα το ουσιαστικό, πρόκειται για ατραξιόν, δεν αρκούν τα  αστυνομικά μέτρα, χρειάζεται μια συζήτηση στα σχολεία προκειμένου να υπάρξει μια απομυθοποίηση αυτών των εθίμων», είπε μεταξύ άλλων στο Πρώτο πρόγραμμα, στην ίδια εκπομπή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Συγκλονίζει η σύζυγός του

Ο άτυχος εικονολήπτης μετέδιδε ζωντανά το έθιμο που κρατά εδώ και χρόνια στην Καλαμάτα. 

«Παρακολουθούσα τα πλάνα και ξαφνικά είδα την μπλε εικόνα. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε. Άκουγα να καλούν για ασθενοφόρο. Κατάλαβα. Παρακαλούσα να είναι ζωντανός. Λίγα λεπτά πριν μου έλεγε ότι έδιωχνε τον κόσμο από δίπλα του για να μην πέσει σαΐτα πάνω τους», δήλωσε μιλώντας στο STAR η σύζυγός του 53χρονου. 

 

Με πληροφορίες από ert.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18