search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Έβρος: Λήξη συναγερμού για τη σύλληψη υπόπτου – Οι φωτογραφίες στο κινητό του και το ISIS

30.04.2019 13:57
Έβρος: Λήξη συναγερμού για τη σύλληψη υπόπτου - Οι φωτογραφίες στο κινητό του και το ISIS - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει για ακόμα μια φορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, καθώς η πτώση της στάθμης του ποταμού έχει αυξήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις ροές προσφύγων, μεταναστών, αλλά και Τούρκων πολιτών οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς εκτιμούν ότι μετά την πτώση της πόλης Μπαγκούζ στη Συρία -τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους- πολλοί μαχητές του θα προσπαθήσουν να περάσουν στην Ευρώπη προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

Κάπως έτσι συναγερμό σήμανε στις ελληνικές αρχές ο εντοπισμός προσφύγων και μεταναστών, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, ήταν και ένας 22χρονος Σύρος προερχόμενος από το Αφγανιστάν ο οποίος μονοπώλησε την προσοχή των διωκτικών αρχών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα στις διεθνείς λίστες της Ιντερπόλ, ο νεαρός πρόσφυγας με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα είχε ζήσει τα τελευταία χρόνια στο Αφγανιστάν, σε περιοχή κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο κινητό του βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες από ένοπλες συγκρούσεις μαχητών του ISIS και από βασανιστήρια στα οποία υπέβαλαν τους αιχμαλώτους τους.

Οι συνοριοφύλακες αμέσως ενημέρωσαν τις αντίστοιχες αστυνομικές αρχές και ακολούθως την αντιτρομοκρατική.

Ο 22χρομος υποβλήθηκε σε εξονυχιστικό έλεγχο και διαδοχικές καταθέσεις στους αστυνομικούς.

Επιπλέον, ξεκίνησε έρευνα στα αρχεία της Ιντερπόλ και του FBI προκειμένου να διαπιστωθεί αν o νεαρός Σύρος είναι ανάμεσα στους καταζητούμενους μαχητές του ISIS.

Τελικά, δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο στοιχείο που να εμπλέκει τον 22χρονο με το Ισλαμικό Κράτος.

Αστυνομικοί εκτιμούν πως έχουν να κάνουν με έναν ακόμα ενθουσιώδη νεαρό μετανάστη ο οποίος στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει πήγε να εκφοβίσει τους συνοδοιπόρους του στο επικίνδυνο ταξίδι της προσφυγιάς, κατέβασε από το διαδίκτυο στο κινητό του, τις συγκεκριμένες φωτογραφίες .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:14