search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:19
MENU CLOSE

Νέα Ζηλανδία: Λήξη συναγερμού για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε την Τρίτη

01.05.2019 07:59
Νέα Ζηλανδία: Λήξη συναγερμού για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε την Τρίτη - Media

 

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας διευκρίνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε χθες Τρίτη στο Κράισττσερτς και του μακελειού της 15ης Μαρτίου στο οποίο σκοτώθηκαν 50 μουσουλμάνοι σε δύο τεμένη από έναν Αυστραλό ακροδεξιό.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες έναν 33χρονο άνδρα αφού εντόπισε ένα ύποπτο δέμα και πυρομαχικά σε ένα άδειο οικόπεδο στη συνοικία Φίλιπσταουν του Κράισττσερτς.

Εναντίον του άνδρα απαγγέλθηκαν σήμερα από δικαστήριο κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών, πυρομαχικών και όπλων, εξήγησε η αστυνομία.

«Δεν αναζητούμε κανένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με το συμβάν αυτό», δήλωσε ο επιθεωρητής Κόρι Πάρνελ σε ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει καμία γνωστή σύνδεση μεταξύ του 33χρονου άνδρα και των επιθέσεων της 15ης Μαρτίου στο Κράισττσερτς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νέας Ζηλανδίας, ο άνδρας ονομάζεται Τζέι Μάικλ Χάρντινγκ- Ρέριτι και του απαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων κατηγορίες για κατοχή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, εκρηκτικών σε υγρή μορφή και ενός πυροκροτητή. Έχει τεθεί υπό κράτηση μέχρι τις 6 Μαΐου που θα παρουσιαστεί ξανά ενώπιον δικαστηρίου.

Το Κράισττσερτς εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 15ης Μαρτίου.

Χθες η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε ανακοινώσει ότι «εντόπισε ένα δέμα που περιείχε συσκευή η οποία πιστεύεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός και πυρομαχικά σε άδειο οικόπεδο (…) στο Κράισττσερτς».

Ομάδα πυροτεχνουργών κατέστησε το δέμα ασφαλές και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα.

ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:17