search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Οι καθηγητές στη Φλόριντα θα μπορούν να οπλοφορούν μέσα στις αίθουσες

02.05.2019 06:58
ΗΠΑ:  Οι καθηγητές στη Φλόριντα θα μπορούν να οπλοφορούν μέσα στις αίθουσες - Media

 

Το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα ενέκρινε χθες Τετάρτη νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να φέρουν όπλα μέσα στις σχολικές αίθουσες, ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο η αποτελεσματικότητα του οποίου μένει να αποδειχθεί.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου, το οποίο αναμένται να επικυρώσει χωρίς δεύτερη σκέψη ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις, είναι να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό σε σχολικό περιβάλλον, μετά από αυτό στο λύκειο του Πάρκλαντ όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουάριου 2018.

Η νομοθεσία εγκρίθηκε χθες με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι καθηγητές μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη χρήση των όπλων επί 144 ώρες.

Οι επικριτές του μέτρου τονίζουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα. Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού.

«Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία», σχολίασε η Δημοκρατική εκπρόσωπος της Φλόριντα Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο. «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:25