search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Η στιγμή της κατολίσθησης – Το βουνό κατάπιε 66 σπίτια στη Βολιβία (Video)

02.05.2019 07:28
Πάγωμα πλειστηριασμών - Συμφωνούν και οι δανειστές για όσο θα διαρκεί η καραντίνα - Media

 

Η μανία της φύσης είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Στο βίντεο που θα δείτε έχει αποτυπωθεί καρέ καρέ η σοκαριστική στιγμή της κατολίσθησης στη Βολιβία στην πρωτεύουσα Λα Παζ, όπου το βουνό στην κυριολεξία καταπίνει και ισοπεδώνει 66 σπίτια.

Η γη άρχισε να τρέμει το μεσημέρι της Τρίτης σε ένα βουνό στην πόλη στο οποίο είχαν χτιστεί παράνομα σπίτια και παραπήγματα. Μέσα σε λίγη ώρα έγινε κατολίσθηση με έναν τρομακτικό υπόκωφο θόρυβο που πάγωνε το αίμα.

Τα σπίτια χάθηκαν λες και άνοιξε η γη και τα κατάπια κάτι που στην πραγματικότητα είχε συμβεί. Θύματα επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι 66 σπίτια καταπλακώθηκαν από τόνους χώματος, και 88 οικογένειες έμειναν άστεγες.

Στο σημείο όμως παρέμειναν 17 οικογένειες, και οι αρχές της πόλης αναγκάστηκαν να τις απομακρύνπυν αφού ο φόβος νέας κατολίσθησης είναι μεγάλος. Όσα σπίτια δεν καταπλακώθηκαν από τους τόννους των βράχων έχουν κριθεί ακατοίκητα αφού οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι μεγάλες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:31