search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:58
MENU CLOSE

Στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για επίμαχη υπουργική απόφαση για τη διοίκηση του συλλόγου

02.05.2019 13:47
«Βόμβα» ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των δώρων και του επιδόματος αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους - Media
Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το υπό αμφισβήτηση από το υπουργείο Υγειάς εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
 
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί «τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου» όπως να αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
 
Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθού, όπως υποστηρίζουν, «ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα. Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση και προσθέτει «τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη».
 
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και Γεώργιος Ελευθερίου ως οι νεοεκλεγμένοι πρόεδρος και γ.γ του ΠΙΣ αντιίστοιχα. Στην ανακοίνωση αυτή απάντησε άμεσα ο Δημήτρης Βαρνάβας, γενικός γραμματέας του ΠΙΣ πριν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στον Πανελληνιο Ιατρικό Σύλλογο. Σε δήλωση του αναφέρει: «Λάβατε Δελτίο Τύπου το οποίο φέρει λογότυπο του ΠΙΣ και υπογράφεται από τους κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. Το εν λόγω Δελτίο Τύπου δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος».
 
Όπως συνεχίζει στη δήλωση του ο κ. Βαρνάβας, ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την υπουργική Απόφαση η οποία «κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το ΔΣ που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3/3/2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών».
 
Τέλος, καταλήγει ότι η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10