search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:52
MENU CLOSE

Θρίλερ με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα: Δεν ζήτησε άσυλο, λέει η Ισπανία

02.05.2019 14:33
Τι ΔΕΝ τρώει ποτέ η Jennifer Lopez (Photos) - Media

 

Σε πολιτικό θρίλερ διεθνών διαστάσεων έχει μετατραπεί η μοίρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Λεοπόλδο Λόπεθ, ο οποίος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα σε βάρος του καθεστώτος Μαδούρο βρήκε καταφύγιο στην ισπανική πρεσβεία στο Καράκας.

Σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Γιόζεπ Μπορέλ, ο Λόπεθ, ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι την απόπειρα πραξικοπήματος, παραμένει στην οικία του Ισπανού πρέσβη στο Καράκας, αλλά δεν έχει κάνει αίτηση παροχής ασύλου προς τη Μαδρίτη.

«Ο κ. Λόπεθ δεν είναι πρόσφυγας, είναι φιλοξενούμενος στην κατοικία του πρέσβη μας, μέχρι να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του. Δεν έχει υποβάλλει αίτηση ασύλου», ξεκαθάρισε ο Μπορέλ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Ισπανία έχει παράσχει άσυλο σε αρκετούς Βενεζουελάνους αντιφρονούντες.

Ο Λόπεθ είχε καταδικαστεί το 2015 σε 14 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή στις βίαιες διαδηλώσεις του 2014, που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 40 άτομα. Από το 2017 τελούσε σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, οπότε και απελευθερώθηκε από τον Χουάν Γουαϊδό.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ο Λόπεθ και η οικογένειά του κατέφυγαν αρχικά στην πρεσβεία της Χιλής και στη συνέχεια στην ισπανική πρεσβεία, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:52