search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:03
MENU CLOSE

«Πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Επίθεση του ΚΚΕ με αφορμή τις εκλογές στην Ισπανία

04.05.2019 03:00
kke-26.jpg

 

«Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό, για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. 
«Και βεβαίως για την κατάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης, μέσα από την κοινωνική συμμαχία, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τον σοσιαλισμό» πρόσθεσε ο Κουτσούμπας. 

«Ψεύτικα διλήμματα»

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τις εκλογές στην Ισπανία. Σύμφωνα με τον Περισσό, «όταν για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού, πανηγυρίζουν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για “νίκη της προόδου”, αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις». Για το ΚΚΕ οι εκλογές στην Ισπανία «αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι η δικομματική-διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων». 
Σε σχόλιό του μάλιστα ο Περισσός για τα περί νίκης των «προοδευτικών δυνάμεων» στην Ισπανία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «επειδή κάποιοι πανηγύριζαν για τον “προοδευτικό” Σάντσεθ, απλά να θυμίσουμε, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ότι ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Σάντσεθ ήταν από τους πρώτους που στήριξαν το αμερικανικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα κι αναγνώρισαν τον αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό ως μεταβατικό της πρόεδρο, μαζί με άλλους σοσιαλιστές συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δεξιά κόμματα. Για τέτοια… “πρόοδο” μιλάμε!». 

 

Παράλληλα, το ΚΚΕ καταδικάζει κατηγορηματικά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα για την ανατροπή, όπως τονίζει ο Περισσός, του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και την επιβολή ως προέδρου του Γκουαϊδό ή άλλου αχυράνθρωπου των ιμπεριαλιστών. 
«Η απόπειρα πραξικοπήματος είναι μέρος της βρόμικης επέμβασης των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και των συμμάχων τους στη Βενεζουέλα και ο λαός μας πρέπει να την καταδικάσει αποφασιστικά. Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα» αναφέρει το ΚΚΕ. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:03