search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:16
MENU CLOSE

Στροφή τακτικής από το ΚΙΝΑΛΛ – Πιο επιθετική γίνεται η Χαριλάου Τρικούπη έναντι της Ν.Δ.

04.05.2019 03:00
pasok-14.jpg

 

Μαζί με τις διακοπές του Πάσχα τελείωσε και το εορταστικό διάλειμμα για το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο προετοιμάζεται πυρετωδώς για το πρώτο εκλογικό του τεστ. Έτσι η ηγεσία του Κινήματος φροντίζει να έχει την προσοχή της στραμμένη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ., μιας και, μέχρι στιγμής, η «συνταγή» αυτή δείχνει να έχει αποτελέσματα, τα οποία τα κόμμα ελπίζει να μεταφραστούν σε πραγματικές ψήφους στην ευρωκάλπη.
Οι επόμενες ημέρες, άλλωστε, αναμένεται να είναι πολιτικά θερμές, ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός, όπως έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, θα μετατρέψει την πρόταση μομφής, που αναμένεται να καταθέσει η Ν.Δ. κατά του Παύλου Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης. 
Επί της ουσίας το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά θα προσπαθήσει να κάνει για άλλη μια φορά σαφή και διακριτή τη θέση του έναντι του, όπως χαρακτηριστικά τον ονομάζει, νέου διπολισμού ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Κυρίως για το τοξικό προεκλογικό κλίμα που με τη στάση τους, όπως τους κατηγορεί, διαμορφώνουν στη χώρα. 

Πυρά σε Μητσοτάκη… 
Εκτός αυτού όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έδωσε πάσα στο Κίνημα Αλλαγής με την πρόθεσή του, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του τηλεοπτικής συνέντευξης, να καταθέσει τροπολογία με την οποία καταργείται η μείωση του αφορολογήτου. 
Πηγές του ΚΙΝΑΛΛ σχολίασαν με «σκληρή γλώσσα» την πρωτοβουλία Μητσοτάκη. «Όταν τον Φεβρουάριο καταθέσαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του αφορολόγητου σφυρίζατε αδιάφορα… Την Πρωτομαγιά το θυμηθήκατε» σημείωναν χαρακτηριστικά από το Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρόταση νόμου που έχει καταθέσει στη Βουλή το Κίνημα. 
Συνεχίζοντας μάλιστα στο ίδιο, ιδιαίτερα σκληρό ύφος κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεταν από το Κίνημα Αλλαγής: «και με την ευκαιρία, επειδή τα θέματα στήριξης των ασθενέστερων είναι διαχρονικά εκτός ύλης στην ατζέντα σας, είναι στη διάθεση σας και οι υπόλοιπες σχετικές παρεμβάσεις μας που τυχόν σας έχουν διαφύγει και μελλοντικά μπορεί να τις επαναφέρετε ως δικές σας. Άλλωστε το έχετε κάνει πολλές φορές, δεν μας εκπλήσσει». 

…και σε ΣΥΡΙΖΑ
Πρωτομαγιάτικα «βέλη», ωστόσο, εκτοξεύθηκαν και προς την Κουμουνδούρου, μιας και η Φώφη Γεννηματά στο μήνυμά της σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το Κίνημα Αλλαγής λέει «ναι» μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους σοσιαλιστές σε έναν άλλο δρόμο, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και σταθερές ποιοτικές θέσεις εργασίας. 
«Σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, την πολιτική της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Για τη δημιουργία υπερπλεονασμάτων και τη διανομή επιδομάτων που κρατούν τους πολίτες ομήρους μέσα στη φτώχεια» τονίζει χαρακτηριστικά η Γεννηματά. Και παράλληλα δηλώνει πως το Κίνημα Αλλαγής λέει «όχι» στις πολιτικές της δεξιάς και στη διαρκή λιτότητα που απειλούν να διαλύσουν την Ευρώπη. 

Άνεμος αισιοδοξίας…
Ύστερα από ένα διάστημα δημοσκοπικής στασιμότητας τα χαμόγελα δείχνουν να επιστρέφουν στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς νέες δημοσκοπήσεις (Palmos Analysis για το TVXS) που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα φέρνουν το Κίνημα Αλλαγής τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, αλλά και στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές όταν αυτές πραγματοποιηθούν. 
Στη Χαριλάου Τρικούπη, όπως είναι φυσικό, οι δημοσκοπικές επιδόσεις του Κινήματος Αλλαγής φέρνουν αέρα αισιοδοξίας. Ωστόσο, αυτό που τονίζεται είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει σε καμία περίπτωση εφησυχασμός, αλλά να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου το μήνυμα του κόμματος να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους ώστε, μετά την κάλπη των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, το Κίνημα Αλλαγής να προβάλει ως μια ισχυρή και βιώσιμη εναλλακτική προοδευτική λύση.

…και «αέρας» Ισπανίας
Σε ένα άλλο επίπεδο η νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία ενίσχυσε το κλίμα αισιοδοξίας στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς έπειτα από μακρά περίοδο κυριαρχίας του δεξιού Λαϊκού Κόμματος οι Ισπανοί ψηφοφόροι ξαναέδωσαν την εμπιστοσύνη τους στους Σοσιαλιστές. Την ίδια στιγμή έδειξαν ότι εγκατέλειψαν μαζικά το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τους Podemos, οι οποίοι βγήκαν τέταρτοι και καταϊδρωμένοι, ενώ πριν από μερικά χρόνια έμοιαζαν να διεκδικούν ακόμα και την εξουσία. 
Μάλιστα, η νίκη του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ προκάλεσε… παρενέργειες στην ελληνική πολιτική σκηνή, καθώς τα συγχαρητήρια του ΣΥΡΙΖΑ εξόργισαν το Κίνημα Αλλαγής. «Έτσι που πάει, θα δηλώσει την ικανοποίησή του για τη νίκη του Κινήματος Αλλαγής» σχολίασε με αρκετή δόση ειρωνείας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43