search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:31
MENU CLOSE

«Φυγομαχία» Μητσοτάκη από το ντιμπέιτ βλέπει το Μαξίμου – Μηνύματα για το αφορολόγητο

03.05.2019 08:29
4680142.jpg

 

Με το βλέμμα στην κοινοβουλευτική διαδικασία της επόμενης εβδομάδας κινούνται πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ήδη ανταλλάσουν προκαταρκτικά πυρά.

Από Μαξίμου και Κουμουνδούρου χθες δόθηκε βάρος στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προσκλήσεις του πρωθυπουργού και να  προσέλθει σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Από την πλευρά του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για τηλεοπτική «μονομαχία» κατατέθηκε κι επίσημα με επιστολή της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου προς την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη. Προφανώς η απάντηση ήταν αναμενόμενη – ότι δηλαδή η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη θα έχει χαρακτήρα τριήμερου ντιμπέιτ στη Βουλή-  και κανείς δεν έπεσε απ’ τα σύννεφα, αντιθέτως επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να καταγραφεί η άρνηση και η – σύμφωνα με την κυβέρνηση – «φυγομαχία» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την κατά μέτωπο αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής συζήτησης.

Σε ό,τι αφορά την τριήμερη διαδικασία επί της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας – που, πάντως, ο Τσίπρας θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης – από το στρατόπεδο της Πειραιώς ήδη δείχνουν πώς θα κινηθούν: Θα επιχειρηθεί ο Παύλος Πολάκης να παρουσιαστεί με τα μελανότερα χρώματα και στη συνέχεια να ταυτιστεί με τον πρωθυπουργό. Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του χθες στο Χαλάνδρι κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, «όταν τελειώσει τις διακοπές του με τον Πολάκη» να του απαντήσει για την πρόσκλησή του να ψηφίσει την τροπολογία που σκοπεύει να καταθέσει για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

 

«Ανοιχτές θύρες» κρούει η τροπολογία για το αφορολόγητο

Πάντως κυβερνητικές πηγές δεν άφησαν αναπάντητο το κάλεσμα, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες» όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις. Και υπενθύμιζαν, αφενός ότι και στο ζήτημα των συντάξεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει τροπολογία το καλοκαίρι του 2018 ενώ είχε ενσωματώσει τις περικοπές στο πρόγραμμα της ΝΔ αφετέρου υπονόησαν ότι έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος, καθώς δύο εβδομάδες νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μειωθεί το αφορολόγητο αλλά θα ληφθούν και άμεσα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης.

Με άλλα λόγια το Μαξίμου απαξίωσε την πρωτοβουλία αυτή λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος και δεν την εννοεί – ουκ ολίγες φορές άλλωστε το Μαξίμου τον έχει κατηγορήσει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ βασίζεται ακριβώς στη μείωση του αφορολόγητου. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το Μαξίμου έκανε λόγο για «μεταστροφή» του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπονοώντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ σύρθηκε στις θέσεις της κυβέρνησης.

Τέλος, το Μαξίμου σύστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιμένει «και όλα θα γίνουν στην ώρα τους» προσθέτοντας πως «θα τα ψηφίζει ένα – ένα». Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναφορικά με το αφορολόγητο και για τα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21