18/01/2020 13:16:18

Γεννηματά: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής για ισχυρούς δήμους και περιφέρειες

Γεννηματά για Τσίπρα: Απέτυχε, νικήθηκε, φεύγει - Media

 

«Ο νόμος “ εκλογομαγειρείο” πρέπει να καταργηθεί», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην ιστοσελίδα airetos.gr για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να κάνει ό,τι θεσμικά περνάει από το χέρι της για να επιτευχθεί. «Το νέο πλαίσιο που άμεσα θα τον διαδεχθεί, οφείλει -σε συνεργασία με τους φορείς της ΤΑ- να εξασφαλίζει μαζί με τη δημοκρατική εκπροσώπηση όλα τα αναγκαία θεσμικά αντίβαρα για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι με αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών», προσθέτει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τονίζει παράλληλα ότι πριν από την κατάργησή του μεσολαβούν οι εκλογές κι εκεί «ο κάθε πολίτης με την ψήφο του, έχει την καθοριστική δύναμη να αποτρέψει, στο μέγιστο δυνατό, τα κλεισθένεια “ τεχνάσματα”, δίνοντας από την Α' Κυριακή ισχυρές και σταθερές πλειοψηφίες άνω του 50%». Επιπλέον συμπληρώνει πως «η μείωση των κινδύνων από τις πληγές της περιπέτειας του “ Κλεισθένη”, προϋποθέτει -σε αυτές τις εκλογές περισσότερο από ποτέ- αιρετούς με βαθιά γνώση, ικανότητα και ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, για να μειώσουν τις παρενέργειές του και να συμβάλουν εποικοδομητικά στην επόμενη μέρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.