search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:14
MENU CLOSE

ΟΗΕ: Η κυβέρνηση Μαδούρο να ενημερώσει για το που βρίσκεται ο βουλευτής της Αντιπολίτευσης Κάρο

03.05.2019 10:56
ΟΗΕ: Η κυβέρνηση Μαδούρο να ενημερώσει για το που βρίσκεται ο βουλευτής της Αντιπολίτευσης Κάρο - Media

 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα να γνωστοποιήσει πού βρίσκεται ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Χιλμπέρ Κάρο, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα.

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κάρο κρατείται και σημείωσε ότι η σύλληψή του συνιστά παραβίαση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας.

“Η σύλληψή του όχι μόνον έγινε σε παραβίαση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας, αλλά και η τύχη του, όπως και το πού βρίσκεται, δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρχές. Αυτό συνιστά μια εξαφάνιση δια της βίας βάσει του διεθνούς δικαίου”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας Ραβίνα Σαμντασάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Ο Κάρο “δεν οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου”, σημείωσε εξάλλου η Σαμντασάνι, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εντός 48 ωρών από τη σύλληψή του βάσει της νομοθεσίας της Βενεζουέλας.

Το κοινοβούλιο της χώρας αυτής, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κάρο συνελήφθη από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11