search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:59
MENU CLOSE

Τα μασάει η Τουρκία – Δεν αποστασιοποιούμαστε από το ΝΑΤΟ λόγω S-400

03.05.2019 13:34
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media
 
Η Τουρκία δεν αποστασιοποιείται από το ΝΑΤΟ αγοράζοντας ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, προσθέτοντας πως η Άγκυρα δεν πρέπει, εξαιτίας της αγοράς αυτής, να αποκλεισθεί από το πρόγραμμα των αεριωθουμένων F-35.
 
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ακάρ υποστήριξε πως, αν η Τουρκία αποκλεισθεί από το πρόγραμμα των F-35, θα επιβαρυνθούν «πολύ σοβαρά» οι άλλοι εταίροι του προγράμματος.
 
«Δεν υπάρχει σ’ αυτή τη σύμπραξη διάταξη που να λέει ‘θα αποκλεισθείς αν αγοράσεις S-400’. Ο αποκλεισμός μας επειδή το θέλει κάποια χώρα δεν συνάδει με τη δικαιοσύνη, τους νόμους ή τα δικαιώματα. Αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί», δήλωσε ο Ακάρ.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως η Τουρκία προσπαθεί να εξηγήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους άλλους εταίρους του προγράμματος των F-35 πως οι S-400 δεν θα δημιουργήσουν απειλή για τα αεριωθούμενα και πρόσθεσε πως η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα για να εμποδίσει κάτι τέτοιο.
 
Ο Ακάρ δήλωσε ακόμη πως η Τουρκία εξακολουθεί να αξιολογεί την τελευταία προσφορά των ΗΠΑ να της πουλήσει συστήματα Patriot της Raytheon Co., για την οποία είπε πως είναι περισσότερο θετική από προηγούμενες προσφορές της Ουάσινγκτον.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:59