search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:36
MENU CLOSE

Μήνυμα Τσίπρα από τα Ανώγεια: Άμεσα η ρηματική διακοίνωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

03.05.2019 15:53
4792350.jpg
 
Τα επόμενα βήματα της Ελλάδας στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το δημαρχείο των Ανωγείων, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη.
 
Χαρακτηρίζοντας τα Ανώγεια «μαρτυρικό χωριό», με «βαριά ιστορία», ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι Τσίπρας, μετά την ομόφωνη έγκριση του πορίσματος της Επιτροπής της Βουλής για τις Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο, υπάρχει πλέον «ένας δρόμος διεκδίκησης, ξεκάθαρος πια», ενώ η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων μπορεί να γίνει «επί ίσοις όρους». Αφού η χώρα δεν βρίσκεται σε σκληρό πλαίσιο επιτροπείας.΄
 
«Από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε άμεσα στη ρηματική διακοίνωση και θα περιμένουμε την απάντησή τους (σ.σ. της Γερμανίας) για το εάν θα υπάρξει μια ξεκάθαρη θέση, να κάτσουμε σ’ ένα τραπέζι να δούμε το χρέος όλων μας απέναντι στην ιστορία. Δεν είναι χρέος απέναντι στην Ελλάδα, είναι χρέος απέναντι στην ιστορία», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
 
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η γερμανική πλευρά θα συνειδητοποιήσει «ότι δεν είναι μία διεκδίκηση των Ελλήνων απέναντι στη Γερμανία», αλλά διεκδίκηση όλων μας απέναντι στο ιστορικό χρέος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:35