25/02/2020 01:18:20

Αναβάθμιση για την Ελλάδα από τον οίκο DBRS

Αναβάθμιση για την Ελλάδα από τον οίκο DBRS - Media

Η DBRS αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ (Low) από Β (High)και άλλαξε την τάση από θετική σε σταθερή.

Ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως από την τελευταία του αξιολόγηση, η Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ολοκλήρωσαν επιτυχώς την πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση της Ενισχυμένης Παρακολούθησης. Η απελευθέρωση της πρώτης δόσης των μέτρων για το χρέος έχουν εγκριθεί, όπως επίσης και η εκταμίευση ποσού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα. Η αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να ενισχυθεί φέτος στο 2,3% από περίπου 1,9% το 2018. Η DBRS αναμένει ότι ο δημοσιονομικός στόχος για το 2018 θα ξεπεραστεί.

Επιπλέον, όπως αναφέρει, η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές. Σύμφωνα με τον οίκο, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει αυτές τις εξελίξεις.

Η απόφαση για αλλαγή της τάσης από θετική σε σταθερή, όπως αναφέρει η DBRS, αντικατοπτρίζει την πιθανότητα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική πορεία της, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών. Η DBRS αναμένει διατήρηση των θετικών αξιολογήσεων από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα στο πλαίσιο της διαδικασίας της ενισχυμένης επιτήρησης, η οποία θα ενεργοποιήσει νέα μέτρα για το χρέος και θα συνεχίσει να ενισχύει την εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.