search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:08
MENU CLOSE

Εurovision 2019: Αυτές είναι οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό – Οι προετοιμασίες Ελλάδας, Κύπρου

04.05.2019 06:00
Η Eurovision στο Ισραήλ εξοργίζει τους τζιχαντιστές που απειλούν με ρουκέτες - Media

 

Μια μόλις ανάσα πριν το φετινό διαγωνισμό της Eurovision και όλα είναι έτοιμα προκειμένου οι εκπρόσωποι των χωρών να ανέβουν στη σκηνή για την πρώτης τους πρόβα.

Ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision φιλοξενείται φέτος στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ.

Ο χώρος που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη διοργάνωση είναι το International Covention Center (ICC) το οποίο χωράει 10.000 φαν του διαγωνισμού. Οι 41 συμμετοχές της 64ης Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στις 14, 16 και 18 Μάιου στο Τελ Αβίβ, είναι πλέον όλες γνωστές.

Πάμε να δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι πρώτες 16 χώρες, οι οποίες ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο τις πρόβες τους.

Σλοβενία

Ο φετινός τελικός του ΕΜΑ 2019 ανέδειξε νικητές τους Zala Kralj & Gašper Šantl με το τραγούδι «Sebi» όπου θα ταξιδέψουν στο Τελ Αβίβ και θα εκπροσωπήσουν την Σλοβενία στη Eurovision!

Εσθονία

Ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul 2019 ανέδειξε νικητή τον Victor Crone με το τραγούδι του «Storm». Συγκεκριμένα, διαγωνίστηκαν δώδεκα τραγούδια, ενώ τρία από αυτά κατάφεραν να φτάσουν στον μεγάλο τελικό της βραδιάς έπειτα από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού. Εκεί, ο Victor πήρε το εισιτήριο για το Ισραήλ αποκλειστικά από την ψήφο του κοινού με ποσοστό 45.5 %

Λευκορωσία

Με 69 βαθμούς, μεγάλη νικήτρια του εθνικού τελικού της Λευκορωσίας, αναδείχθηκε η Zena, η οποία με το τραγούδι «Like it» θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.

Το τραγούδι είναι μια δημιουργία των Yulia Kireeva και Viktor Drobysh.

Πορτογαλία

Το Festival Da Canção 2019 έγινε στο Portimão Arena στην πόλη Portimão της Πορτογαλίας. Το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στον μουσικό διαγωνισμό που θα γίνει στο Τελ Αβίβ είναι το τραγούδι «Telemóveis» με τον Conan Osíris.

Τσεχία

Μετά την ολοκλήρωση του εθνικού διαγωνισμού «ESCZ 2019» νικητές αναδείχθηκαν οι «Lake Malawi» με το τραγούδι «Friend Of A Friend». Η ψηφοφορία έμοιαζε με θρίλερ, αλλά αναδείχθηκαν οι Lake Malawi, καθώς υπερτέρησαν στη ψηφοφορία των Τσέχων fans.

Σαν Μαρίνο

Ο Άγιος Μαρίνος για δεύτερη φορά αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από τον Serhat, ο οποίος επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά την εμφάνιση του το 2016, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. O Serhat θα ερμηνεύσει το τραγούδι Say Na Na Na με σκοπό να ξεσηκώσει όλο το κοινό και να χορεύει στο ρυθμό του

Μαυροβούνιο

Ο εθνικός τελικός του Μαυροβουνίου «Montevizija 2019», ανέδειξε νικητές τους D – Moll οι οποίοι θα πάνε Eurovision με το τραγούδι «Heaven»!

Ισλανδία

Η πιο αμφιλεγόμενη συμμετοχή στη φετινή Eurovision.

Και λέμε αμφιλεγόμενη καθώς το ύφος του τραγουδιού τους δε θυμίζει σε τίποτα διαγωνισμό Eurovision. To συγκρότημα Hatari και το τραγούδι τους «Hatrið mun sigra», είναι αυτό που θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό.

Κύπρος

Η Τάμτα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με τ τραγούδι «Replay». Το τραγούδι υπογράφουν οι Alex P, Teddy Sky, Kristoffer Fogelmark, Victory Svensson, Albin Nedler, ονόματα τα οποία έχουν συνεργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως οι One Direction, ο Mark Anthony, η Demi Lovato, ο Avicii, η ΜΟ, οι 5SOS, η Jennifer Lopez, η Nicki Minaj, ο Arash και άλλοι.

Γεωργία

Η Γεωργία ανέδειξε τον εκπρόσωπό της στην φετινή Eurovision μέσα από το talent show «Georgian Idol». Από την μεγάλη βραδιά, νικητής αναδείχθηκε ο Oto Nemsadze με το τραγούδι «Sul Tsin Iare».

Σερβία

Η Σερβία μέσα από τον εθνικό τελικό, Beovizija 2019, ανέδειξε την Nevena Božović με το τραγούδι «Kruna».

Αυστραλία

Νικήτρια και εκπρόσωπος της Αυστραλίας στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αναδείχτηκε η Kate Miller-Heidke με το τραγούδι «Zero Gravity».

Φινλανδία

Ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision, Darude και ο Sebastian Rejman στα φωνητικά, ερμήνευσαν τα 3 υποψήφια τραγούδια στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας και το τραγούδι είναι απλά… μαγικό!

Οι δυο κούκλοι θα ανέβουν στη σκηνή του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί Τελ Αβίβ στις 14 Μαΐου με το τραγούδι «Look Away»

Βέλγιο

Η δημόσια τηλεόραση του Βελγίου RTBF, αποκάλυψε το όνομα του εκπροσώπου της χώρας που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για τον 18χρονο Eliot Vassamillet με το τραγούδι «Wake Up». Ο Eliot έγινε γνωστός το 2018 από την συμμετοχή του στο βελγικό The Voice, φτάνοντας μέχρι το πρώτο live του μουσικού talent show, ανήκοντας στην ομάδα του τραγουδιστή Slimane.

Πολωνία

Το συγκρότημα Tulia, θα εκπροσωπήσει την Πολωνία στην Eurovision 2019.

Οι Tulia είναι ένα τετραμελές γυναικείο συγκρότημα που παντρεύει τη λαϊκή ερμηνεία, με τη σύγχρονη μουσική παραγωγή. Μέλη του είναι η Patrycja Nowicka, η Dominika Siepka, η Joanna Sinkiewicz και η Tulia Biczak.

Το τραγούδι που θα ερμηνεύσουν έχει τίτλο «Pali Się».

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Joci Pápai και το τραγούδι «Az én apám», σε σύνθεση των Joci Pápai και Ferenc Molnár και στίχους του Ferenc Molnár.

Ελλάδα

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love», σε σύνθεση των Katerine Duska, Leon of Athens, David Sneddon και στίχους των Katerine Duska και David Sneddon.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η Κατερίνα Ντούσκα, θα κάνει την πρώτη της πρόβα την Κυριακή στις 16.00 μέχρι τις 16.30 και τη δεύτερη την Παρασκευή στις 10 το πρωί και θα έχει διάρκεια 20 λεπτά.

Αμέσως μετά θα έχουν την ευκαιρία να τις δουν και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Πηγή: gossip-tv

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15