search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Καμμένος: Δεν παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας (Video)

04.05.2019 15:18
Καμμένος: Δεν παραδίδουμε το όνομα της Μακεδονίας (Video) - Media

 

Ως τη βάση του εθνικού κορμού, χαρακτήρισε τη Θράκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την Ξάνθη όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε υπογράμμισε ότι η περιοχή της Θράκης «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λαμβάνει μια γεωπολιτική μορφή μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στα εθνικά θέματα».

Έχοντας στο πλευρό του τον αντιπρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη, που πολιτεύεται στην Ξάνθη, αλλά και υποψήφιους ευρωβουλευτές ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέρχονται στις επικείμενες ευρωεκλογές με στόχο να υπηρετήσουν την Ευρώπη που οραματίστηκαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντεστέν, «την Ευρώπη όπου κάθε κράτος μέλος θα διατηρεί την εθνική και πολιτιστική του ταυτότητα, που δε θα λαμβάνει οδηγίες και εντολές από τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης που προωθείται από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου συμμετέχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία».

«Η Θράκη», τόνισε με έμφαση ο πρώην υπουργός, «είναι η κύρια περιοχή ενδιαφέροντος για τους Ανεξάρτητους Έλληνες κι αυτό το αποδείξαμε στα τέσσερα χρόνια που βρισκόμουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάναμε πολλά πράγματα στις ορεινές περιοχές και στα μειονοτικά χωριά όπου διαμένουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού κορμού και που πολλές φορές η ελληνική πολιτεία αδίκησε. Είμασταν εκείνοι που με νομοθετικές πρωτοβουλίας ξεπεράσαμε τις ιδεοληψίες ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ και φέραμε το νόμο που εγκατέστησε το νέο μουφτή και υλοποίησε το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξαρτάται πλέον η μουσουλμανική μειονότητα, να μην εκβιάζεται από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής το οποίο δρα κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου. Το προξενείο λειτουργεί ως κράτος εν κράτη, εκμεταλλευόμενο και τα λάθη της ελληνικής πολιτείας, προσπάθησε επί πάρα πολλά χρόνια να καταδυναστεύσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης».

Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες «καταρρέει χρόνο με το χρόνο. Η Ευρώπη έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε μια γερμανική Ευρώπη. Το αντιμετώπισαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κρίσης. Δεν μας έβλεπαν ως εταίρους, μας έβλεπαν ως οφειλέτες. Η αντιμετώπιση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης ήταν μια αντιμετώπιση τοκογλύφου κι έτσι παραμένει ακόμα. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να πληρώνει δέκα φορές παραπάνω επιτόκιο απ’ ότι πληρώνουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Βλέπουμε μια Ευρώπη που έχει αρχίσει να μεταμορφώνεται σε έναν δυνάστη αντί σε έναν εταίρο. Για το λόγο αυτό εμείς στηρίξαμε τις συμμαχίες μας και με τις ΗΠΑ και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, που ανταποκρίθηκαν στη στρατιωτική και οικονομική συμμαχία. Η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίζει τις χώρες του νότου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τις χώρες του βορρά. Αυτό που θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας μας με τον ίδιο τρόπο και με το ίδιο συμφωνητικό με το οποίο μπήκαμε στην Ευρώπη».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», τόνισε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμέτοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της».

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε «προδοτική» για την Ελλάδα σημειώνοντας ότι αποτελεί έργο του Τζόρτζ Σόρος και ότι προωθεί εκείνα τα συμφέροντα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν θρησκευτικές συγκρούσεις και εντάσεις στα Βαλκάνια. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε και να παραδώσουμε τον όνομα Μακεδονία. Είμαστε αντίθετοι και με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην παραχώρηση του όρου Βόρεια Μακεδονία. Εμείς είμαστε απόλυτα ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή που λήφθηκε υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όταν είχε η Ελλάδα αρνηθεί το οποιοδήποτε σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατία της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει. Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών δείχνει ξεκάθαρα ότι από την μεριά των Σκοπίων δεν ακολουθήθηκαν και δεν τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν στο κείμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24