search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:22
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κάλεσε το στρατό να είναι έτοιμος σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ

04.05.2019 16:09
Ο Νικολάς Μαδούρο δεν θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Media

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες «να υπερασπιστούν την πατρίδα με τα όπλα στο χέρι αν μια ημέρα η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία αποτολμήσει να αγγίξει αυτή τη γη, αυτό το ιερό έδαφος», κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε βάση στην στην πολιτεία Κοχέδες. 

Ο Νικολάς Μαδούρο, που κατηγορεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και την Ουάσινγκτον ότι εξυφαίνουν «πραξικόπημα» για την ανατροπή του, ζήτησε «ενότητα, συνοχή, πειθαρχία, υπακοή, μέγιστη υποταγή και πίστη στο Σύνταγμα, στην πατρίδα, στην επανάσταση και στον νόμιμο ανώτατο διοικητή». 

Οι ένοπλες δυνάμεις, που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξουσία στη χώρα με τους τεράστιους πετρελαϊκούς πόρους, επιδεικνύουν μέχρι τώρα την αδιάπτωτη στήριξή τους στον Μαδούρο.

Η ομιλία του Μαδούρο έγινε λίγο προτού ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία του Χουάν Γκουαϊδό ο οποίος κάλεσε τους Βενεζουελάνους να πορευθούν «ειρηνικά» προς τους στρατώνες προκειμένου να επιχειρήσουν, εκ νέου, να αποσπάσουν την υποστήριξη του στρατού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50