search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:37
MENU CLOSE

Τσιάρας: O Τσίπρας ζητά από τους βουλευτές να εξισωθούν ηθικά με τον Πολάκη

05.05.2019 05:51
Στον Άρειο Πάγο διαβιβάζει ο Τσιάρας το ερώτημα για να τεθεί σε προσωρινή αργία η Τουλουπάκη - Media

 

«Στις επερχόμενες εκλογές η ΝΔ θα καταγράψει μια ευρεία εκλογική νίκη που θα σηματοδοτήσει την απαρχή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής» δηλώνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας σημειώνοντας επίσης ότι, κατά την άποψή του, «η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε ευρωεκλογές». Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, «η ΝΔ προσβλέπει σε ένα αποτέλεσμα, που δεν θα επιτρέπει παρερμηνείες ούτε θα αφήνει περιθώρια στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνουν δήθεν πως δεν κατάλαβαν το μήνυμα των πολιτών».

Ερωτηθείς για την πρόταση μομφής που καταθέτει η ΝΔ για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και το κατά πόσο θα συσπειρώσει το κυβερνών κόμμα αφού ο πρωθυπουργός θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Τσιάρας υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο κ. Τσίπρας επιχείρησε μια πολιτική ρελάνς τη στιγμή που ένιωσε στριμωγμένος προκειμένου να συσπειρώσει την ετερόκλητη Κοινοβουλευτική του Ομάδα» και σημειώνει ότι «αυτό που τελικά ζητά για το βράδυ της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός από τους βουλευτές της πλειοψηφίας είναι να εξισωθούν ηθικά με τον κ. Πολάκη».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία, ο κ. Τσιάρας δηλώνει ότι «η ΝΔ τάσσεται υπέρ των ρυθμίσεων που θα ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά από τα βάρη που επεφύλαξε ο κ. Τσίπρας» ωστόσο ερωτηθείς από το Πρακτορείο για το

εάν θα στηριχτεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από τη ΝΔ δηλώνει:«Επιτρέψτε μου να αναμένω τις τελικές διατυπώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων για να κρίνουμε με ψυχραιμία αν το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα δώσει οριστική λύση σε ένα ασφυκτικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά».

Τέλος πετά το «γάντι» στο Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για το αφορολόγητο λέγοντας: «Αφού όπως διατείνεται ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από το μέτρο μείωσης του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ας αποδεχτεί την πρόταση της ΝΔ και ας ψηφίσει μαζί μας την τροπολογία που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα στην Ευτυχία Αδηλίνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Κύριε Τσιάρα, καθώς απομένουν λίγες εβδομάδες από τις ευρωεκλογές, ποια είναι η πρόβλεψή σας σχετικά με τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Απ.: Στις επερχόμενες εκλογές, η ΝΔ θα καταγράψει μια ευρεία εκλογική νίκη που θα σηματοδοτήσει την απαρχή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Η προσωπική μου άποψη είναι πως η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί ποτέ σε Ευρωεκλογές. Παρά τη σημειολογία που δημιουργεί μια μεγάλη διαφορά, αυτό που κατά την άποψή μου έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το πολιτικό μήνυμα του αποτελέσματος. Με άλλα λόγια, η ΝΔ προσβλέπει σε ένα αποτέλεσμα, που δεν θα επιτρέπει παρερμηνείες ούτε θα αφήνει περιθώρια στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνουν δήθεν πως δεν κατάλαβαν το μήνυμα των πολιτών.

Ερ.: Εάν επαληθευθούν οι προβλέψεις σας, πώς θα κινηθεί η ΝΔ την επομένη των εκλογών;

Απ.: Την 27η Μαΐου, ο κ. Τσίπρας και τα κυβερνητικά του πεπραγμένα θα έχουν αποδοκιμαστεί από τους Έλληνες πολίτες στις κάλπες. Και ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει καταγράψει μια μεγάλη νίκη στην πρώτη του εκλογική αναμέτρηση με τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Αυτό το γεγονός θα διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από το σκηνικό των αλλεπάλληλων χαμένων αναμετρήσεων του 2015 στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να αναλάβει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς σε ένα τέτοιο πολιτικό τοπίο, λίγους μήνες πριν από τη συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης, θα δρομολογηθούν εξελίξεις που έχουν τη δική τους δυναμική.

Ερ.: Η απόφαση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη θα μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Μία τέτοια κίνηση δεν θα συσπειρώσει το κυβερνών κόμμα στην πορεία προς τις εκλογές;

Απ.: Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε μια πολιτική ρελάνς τη στιγμή που ένιωσε πολιτικά στριμωγμένος, προκειμένου να συσπειρώσει την ετερόκλητη Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Με την απόφασή του, όμως αποσυσπειρώνει τη εκλογική του βάση, καθώς τα κοινωνικά στηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ στέκονται απέναντι και αποδοκιμάζουν τις αθλιότητες του κ. Πολάκη σε βάρος ενός νέου ανθρώπου με αναπηρία που δίνει με αξιοπρέπεια τη δική του μάχη για τη ζωή και διεκδικεί ίσες ευκαιρίες για τον ίδιο και για όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τελικά, ο πρωθυπουργός αντί να μετατοπίσει την πολιτική ευθύνη στον υπουργό του και μόνο, την διαχέει σε ολόκληρη την κυβέρνησή του, η οποία καθίσταται πλέον συνολικά υπεύθυνη για τις αθλιότητες του «αψύ» κυρίου Πολάκη.

Αυτές τις αθλιότητες, όμως, θα κληθεί να τις ξεπλύνει πολιτικά η πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση. Αυτό που τελικά ζητά για το βράδυ της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός από τους βουλευτές της πλειοψηφίας είναι να εξισωθούν ηθικά με τον κ. Πολάκη.

Ερ.: Κύριε Τσιάρα, οι πρόσφατες εκλογές στην Ισπανία ανέδειξαν το πρόβλημα που πλανάται πάνω από την Ευρώπη και είναι η άνοδος της ακροδεξιάς. Το φαινόμενο αυτό, πιστεύετε ότι θα αποτυπωθεί έντονα και στις ευρωεκλογές;

Απ.:

Όλες οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο η ενίσχυση της Ακροδεξιάς που έχει ήδη παρατηρηθεί σε αρκετές εθνικές κάλπες ευρωπαϊκών χωρών να αποτυπωθεί και στους νέους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπροστά σε αυτό το ισχυρό, πλέον, ενδεχόμενο πρέπει να αφυπνιστούν όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το λαϊκισμό και τη δημαγωγία που τροφοδοτούν και γιγαντώνουν τα άκρα. Γιατί, η απάντηση στην δημαγωγία δεν μπορεί να είναι περισσότερη δημαγωγία. Ο λαϊκισμός δεν θα αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερες δόσεις λαϊκισμού.

Ερ.: Να περάσουμε στα θέματα της οικονομίας και να σας ρωτήσω: η ΝΔ προτίθεται να στηρίξει την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και αφορά στις 120 δόσεις στα ταμεία και την εφορία;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ των ρυθμίσεων που θα ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά από τα βάρη που επιφύλαξε ο κ. Τσίπρας για την ελληνική οικονομία. Θα ήταν, όμως, ανεύθυνο από πλευράς μου να προκαταλάβω τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας όταν ακόμα δεν έχουμε δει τις τελικές ρυθμίσεις που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση. Οπότε επιτρέψτε μου να αναμένω τις τελικές διατυπώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή των Ελλήνων για να κρίνουμε με ψυχραιμία αν το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα δώσει οριστική λύση σε ένα ασφυκτικό πρόβλημα για τις επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά, ή αν θα πρόκειται για ένα ακόμα πυροτέχνημα της απερχόμενης κυβέρνησης στο δρόμο για τις εθνικές κάλπες. Εμείς έχουμε ήδη προκαλέσει την κυβέρνηση να αποδείξει την ειλικρίνειά της. Αφού, όπως διατείνεται ο πρωθυπουργός ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από το μέτρο της μείωσης του αφορολογήτου που μόνος του ψήφισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ας αποδεχτεί την πρόταση της ΝΔ και ας ψηφίσει μαζί μας την τροπολογία που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου. Τότε θα αποδειχτεί περίτρανα αν όντως έχουμε ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας απέναντι στους δανειστές.

Ερ.: Κύριε Τσιάρα, η ζήτηση που παρουσιάζεται από τους επενδυτές στα ελληνικά ομόλογα δεν είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει;

Απ.: Αυτό που κάνουν οι αγορές είναι να προεξοφλούν τις μελλοντικές εξελίξεις και να ενσωματώνουν τις προσδοκίες τους στις αποδόσεις των τίτλων. Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών, οι μειώσεις που παρατηρούνται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων θα αντανακλούν αυτές ακριβώς τις θετικές προσδοκίες των αγορών για την αποτελεσματική και αξιόπιστη κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο επόμενος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια κυβέρνηση που θα καταφέρει να ανατάξει την ελληνική οικονομία και να την επαναφέρει σε μία τροχιά ισχυρής ανάπτυξης.

Ερ.: Η ΝΔ είναι αντίθετη σε παροχές που όπως ακούγεται ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση ενόψει και των εκλογών; Οι παροχές δεν ανακουφίζουν επί της ουσίας τους πολίτες μετά από μία σχεδόν δεκαετή οικονομική ασφυξία;

Απ.: Η ΝΔ είναι υπέρ της ανακούφισης των ασθενέστερων που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της οικονομικής περιδίνησης των τελευταίων ετών. Προφανώς και θα υποστηρίξουμε μέτρα που ανακουφίζουν τους πολλούς. Αλλά δεν θα πούμε ψέματα στους πολίτες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως από μόνες τους οι έκτακτες προεκλογικές παροχές θα λύσουν το πρόβλημα. Εμείς επιλέγουμε να παντρέψουμε τις επιδοματικές πολιτικές, όπου είναι αναγκαίες, με πολιτικές που στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα και την πραγματική ανάπτυξη, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Γιατί η ΝΔ πιστεύει στις πολιτικές που προσελκύουν νέες επενδύσεις, που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και μεγαλώνουν την πίτα της ελληνικής οικονομίας.

Ερ.: Με αφορμή το τραγικό γεγονός ανήμερα του Πάσχα στην Καλαμάτα θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς σχολιάζετε την δήλωση του δημάρχου της πόλης και υποψήφιου περιφερειάρχη με τη στήριξη της ΝΔ, κ. Νίκα, ότι ο σαϊτοπόλεμος είναι στο DNA των Μεσσήνιων; Ήδη ο υπουργός, κ. Παππάς, προκάλεσε τη ΝΔ να μην στηρίζει το δήμαρχο της Καλαμάτας.

Απ.

Νομίζω πως ο κ. Νίκας έχει ανασκευάσει την -ούτως ή άλλως- άστοχη δήλωσή του. Δεν θα μπω, όμως, στο πειρασμό να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του κ. Παππά στον κατήφορό του προς την πολιτική τυμβωρυχία, ειδικά όταν ο ίδιος δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τους νεκρούς στη Μάνδρα και το Μάτι.

Ερ.: Εκτιμάτε ότι η εν λόγω δήλωση θα στοιχίσει στη ΝΔ αναφορικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία είναι υποψήφιος ο κ. Νίκας;

Απ.: Σας ξεκαθάρισα πως κατά την άποψή μου πρόκειται για μια ατυχή δήλωση, την οποία ο ίδιος ο κ. Νίκας φρόντισε να ανασκευάσει. Σε κάθε περίπτωση, όταν θρηνούμε έναν νεκρό νομίζω πως το να μετράμε το πολιτικό κόστος παρέλκει. Από κει και πέρα, είμαι σίγουρος πως οι Πελοποννήσιοι θα επιλέξουν να στείλουν το δικό τους καθαρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:37