search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31
MENU CLOSE

Πήραν θέση οι ΗΠΑ για την τουρκική γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

05.05.2019 13:42
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά Ουάσιγκτον - Media

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποθαρρύνουν κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή, αναφέρει η σημερινή δήλωση Εκπροσώπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τη μακρόχρονη πολιτική τους-προστίθεται στη δήλωση- οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη και πιστεύουν ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού θα πρέπει να κατανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.

«Μια δίκαιη και διαρκής διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος θα διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των πόρων και θα βοηθούσε να διασφαλιστεί ότι θα επωφεληθούν όλοι οι Κύπριοι», καταλήγει στη δήλωση του ο Εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Πηγή: Philenews/ΚΥΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:31