search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:35
MENU CLOSE

Απάντηση του Κόκκαλη στη ΝΔ για τη σύνδεση του ονόματός του με τη διαπλοκή: Ας κοιτάξει στο ψηφοδέλτιό της

05.05.2019 14:03
Απάντηση του Κόκκαλη στη ΝΔ για τη σύνδεση του ονόματός του με τη διαπλοκή: Ας κοιτάξει στο ψηφοδέλτιό της - Media

 

Συνέντευξη στο Kontranews παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ Πέτρος Κόκκαλης.

Ακολουθεί ολόκληρη  η συνέντευξη:

Σε πολλούς φαίνεται περίεργο το ότι ένας επιχειρηματίας βάζει υποψηφιότητα με ένα αριστερό κόμμα. Τι τους απαντάτε;

Ότι η οικονομική επιφάνεια κάποιου δεν σχετίζεται απαραιτήτως με τις πολιτικές απόψεις και τις κοινωνικές ευαισθησίες του. Αυτό το ξέρουμε τουλάχιστον από τότε που έγραψε ο Μαρξ το Κεφάλαιο. Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι ένας άνθρωπος με οικονομική ευχέρεια δεν μπορεί να διέπεται από προοδευτικές ιδέες. Αυτό το ξέρω από τον παππού μου. Είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, έχοντας στις αποσκευές μου την πολυετή συμμετοχή μου στα κοινά και την ενεργή συμμετοχή μου στην κοινωνία των πολιτών. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο της ιστορίας, για τον λόγο αυτό, θεωρώ ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου με ικανότητα και πάθος.

Γιατί να ψηφίσει ο κόσμος τον Πέτρο Κόκκαλη; Τι έχει να προσφέρει μέσα από το ευρωκοινοβούλιο;

Δουλεύοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση είδα στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, αλλά και να εργαστούμε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και ανάπτυξη στον τόπο μας. Πόσο μάλλον τώρα, σε αυτή την ευρωβουλή, η οποία θα κληθεί να πάρει μεγάλες αποφάσεις για το φλέγον ζήτημα του καιρού μας, το οποίο κατά τη δική μου άποψη είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και πώς θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική ατζέντα. Θα δώσουμε αγώνα για ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου, νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων, συνεργασίας, αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης. Θέλουμε να εκφράσουμε τους ανθρώπους που αμφισβητούν το μονόδρομο του συντηρητισμού, της οπισθοδρόμησης, του ατομισμού και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που εξαθλιώνει τις κοινωνίες και τις οδηγεί στα σκοτεινά βάραθρα του παρελθόντος.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα συνεχίσετε την ενασχόληση με την πολιτική; Υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσετε στο μέλλον και μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Για την ώρα το μυαλό μου είναι αποκλειστικά και μόνο στις ευρωεκλογές. Βέβαια, είτε εκλεγώ είτε όχι, θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου για να εισαχθεί στην πολιτική ατζέντα, το πρόγραμμα που προωθούμε ως κίνηση πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ», το οποίο διέπεται από τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω στα κοινά.

Η ΝΔ συνδέει το όνομά σας με τη διαπλοκή. Τι απαντάτε;

Τι να απαντήσω; Ας κοιτάξει στο ψηφοδέλτιό της. Αυτός, μάλλον είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική. Το γεγονός βέβαια ότι τα ζητήματα της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής τίθενται από την αξιωματική αντιπολίτευση καθιστά οξύμωρη κάθε περαιτέρω συζήτηση. Αντιλαμβάνομαι την πολιτική σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών, ωστόσο πιστεύω ότι τέτοιες δηλώσεις χαρακτηρίζονται από λαϊκισμό και αποτελούν έναν ολισθηρό δρόμο. Δε θα λάβω μέρος σ’ αυτό.

Πώς σχολιάζετε την πρόταση μομφής που αναμένεται να καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του Παύλου Πολάκη με αφορμή την αντιπαράθεσή του με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο;

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο σχόλιο, διότι αυτή η συζήτηση ως στόχο έχει να αποφύγουμε να μιλήσουμε για τα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία. Θα αρκεστώ να πω ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά και συγκρατημένα, ώστε να προάγουν τον διάλογο και τη συνεργασία κι όχι διχαστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Κατά πόσο θεωρείτε πως η φίλαθλη προτίμηση επηρεάζει την ψήφο του Έλληνα;

Το έχω πει πολλές φορές, είναι μεγάλο λάθος να συγχέεται το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Ναι, είμαι Ολυμπιακός και θα συνεχίσω να αποτελώ ένα από τα χιλιάδες μέλη του μέχρι το τέλος της ζωής μου, όμως δεν κατεβαίνω στις ευρωεκλογές επειδή είμαι Ολυμπιακός. Κάθε φίλαθλος έχει τη δική του πολιτική βούληση. Εγώ ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου στη βάση ενός βιώσιμου, κοινού οράματος για την Ευρώπη, για την αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη, για την ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ, ως κεντρική προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στο γήπεδο πάμε για να δούμε μπάλα και να υποστηρίξουμε την ομάδα που αγαπάμε. Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω προσώπων. Υπεράνω κυβερνήσεων. Υπεράνω κομμάτων. Η κομματικοποίηση της ομάδας έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φύσης της, αλλοιώνει και αλλοτριώνει την ίδια την πεμπτουσία του Ολυμπιακού. Είναι τεράστιο λάθος να συγχέεται ο Ολυμπιακός με την πολιτική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32